Murat Menteş’in yeni romanı “Afili Hafiye” okurlarla buluşuyor!

Temmuz 14, 2023

Murat Menteş’in yeni romanı “Afili Hafiye” okurlarla buluşuyor!

Özgün edebiyatıyla milyonlarca okuyucunun kalbinde yer edinen, Dublörün DilemmasıRuhi Mücerret gibi kült romanların yazarı Murat Menteş’ten mucizevi suçlarla dolu fantastik bir polisiye: Afili Hafiye. Merakla beklenen bu roman ön siparişe açılmış durumda. 19 Temmuz’da ise tüm kitapçılarda.

Tanıtım metninden:

Melodram, polisiye, bilimkurgu ve komedinin bir arada yaşadığı Menteş evrenine aşina okuyucuları da şaşırtacak bu hikâye, paralel evrenleri de içine alan derinlikli bir üst kurmaca

‘Gerçek’ kelimesinin gerçek anlamında kullanılmadığı bu kitapta okuru sürpriz üstüne sürpriz bekliyor.

“Alp Laçin O, Kayıp Şahıslar Bürosu’nda komiser.
Gizli görevdeyken, cazibeli bir kadına rastlar. Küçük bir maymun, kadının fotoğrafını çeker. Eski ‘hacker’ Merih Kızıl’a göre, kadın dünyadaki 1 milyar 800 milyon kameranın hiçbirine yakalanmamıştır: “Komiserim, bu kadın dünyada var değil!” Namevcut Hatun’dan Alp’e aşk mektupları, hediyeler gelir. Derbeder dedektif, acayip belalardan kurtulup, meçhul sevgiliyi bulabilecek midir?..”

Görkemli bir macera

Yalın Alpay’ın “Menteş Sistemi” diye isimlendirdiği orijinal anlatı düzeniyle kurgulanmış bu roman, evden kaçan şair Okan Yunus Okyanus, roman makinesi mucidi Yahya Hayhay, duvarlardan geçen dilber Yegane Yadigar, zihin okuyan aynasız Kâmi Koma, bedduacı Asuman, sıkı polis Perçin Çeper gibi ilginç karakterlerle dolu, görkemli bir macera.

Romanları mizahi anlatım, orijinal hikayeler, sıra dışı karakterler ve düşünsel işlekliğiyle dikkat çeken Murat Menteş, 21. yüzyıl Türk Edebiyatının yenilikçi yazarlarından.

Murat Menteş kimdir?

İstanbul’da doğdu. Bisiklet tamiriyle uğraştı. Ufak tefek sihirbazlık numaraları öğrendi. Amatör olarak boksla ilgilendi. Yediği yumruklar dayanılmaz bir raddeye gelince ringlere veda edip şiir yazmaya koyuldu.

Dergi, gazete, yayınevi, televizyon gibi yayın kuruluşlarında çalıştı.

İlk romanı Dublörün Dilemması [2005] yaygın bir ilgi ve etki uyandırdı. Korkma Ben Varım [2008] Türkiye Yazarlar Birliği tarafından ‘Yılın Romanı Ödülü’ne layık görüldü. Şiirleri, Garanti Karantina başlığıyla yayımlandı [2009].

Alper Canıgüz, Murat Uyurkulak, Emrah Serbes, Onur Ünlü gibi yazarlarla birlikte Afili Filintalar adlı edebî hareket içinde yer aldı.

  • Ruhi Mücerret [2013], Menteş’in Türk Edebiyatında açtığı özgün alanı genişleten bir romandır.
  • Antika Titanik [2018] ise yazarın evrensel sorunları edebiyatımıza taşıma çabasının bir ürünü.
  • 2019’da Çizer Hakan Karataş’la Derde Deva Randevu adlı, müteveffa yazarlarla söyleşilerden oluşan bir kitap dizisi hazırlamaya başladı…
  • Fink’te gerçek bir kişinin [Uzakdoğu’da top-model olarak ünlendiği halde Türkiye’de tanınmayan Göksenin Yıldırım’ın -Goku Sky-] maceralarını anlattı. Fink baştan sona seci [düzyazıda kafiye] sanatının kullanıldığı ilk modern romandır.
  • Tabancalı Kız [2022] adlı çizgi-romanı yazdı. Hakan Karataş’ın çizdiği eserde, başkarakter Kader Kardinal için Türkan Şoray model alındı.
  • Afili Hafiye [2023] kusursuz cinayetin işlendiği ve sonsuz aşkın yaşandığı fantastik bir polisiyedir.

Yorum yapın