Erbuğ Kaya’nın sevilen serisi Yegâneler, İstanbul’da Bir Ejderha ile devam ediyor

Temmuz 14, 2023

Erbuğ Kaya’nın sevilen serisi Yegâneler, İstanbul’da Bir Ejderha ile devam ediyor

Erbuğ Kaya’nın “Yegâneler” serisinin ikinci kitabı “İstanbul’da Bir Ejderha” 12 ve üzeri yaş grubu için XLibris etiketiyle yayımlandı. 

Tanıtım bülteninden

Doğanın Diyarı ve Hükmedenler Diyarı arasındaki mücadele kaldığı yerden devam ediyor. Geçmiş zamanın ünlü imparatoru Sargon, iki diyarı birleştirip yeniden hüküm sürmek ister ancak önce Safir’i yok etmelidir. Karanlığın çağrısına karşılık verenler, Ormanbağ kardeşlerin peşine düşer. Üstelik onları bulmak isteyenler sadece Sargon’un yolladığı tuhaf büyücüler de değildir. Yegâneler, iki diyar arasındaki savaşın geçmişiyle ilgili yeni bilgiler ortaya çıkarken İstanbul’daki ejderhanın neyin peşinde olduğunu öğrenmek zorundalar. Çünkü aralarında bir hain olabilir.

“Bazı öyküler küçücük bir ayrıntıyla başlar ve bazen o öyküler bir efsaneye dönüşür.”

Onlar Doğanın Diyarı’nın umudu, gizemli sanatların en genç ustaları!

Onlar Yegâneler!

Hükmedenler Diyarı’ndaki sevgili okur,

Bu kitapta tekrar buluştuğumuza göre, ilk kitabı okumuş ve Ormanbağ kardeşler ile arkadaşlarının neler yaşayacağını merak etmiş olmalısın. Ormanbağ kardeşlerin tuhaf maceralarının kayıtlarından derlediğim ve sizin diyarınız için öyküleştirdiğim bu ikinci kitabı merak etmen, farklı diyarda yaşayan benim gibi mütevazi bir kütüphaneci için çok mutluluk verici.

İlk kitabı biraz da olsa hatırlatmanın bu maceradan alacağın keyfi artıracağını düşünüyorum. Her şey tesadüf gibi görünen bir olayla, Safir Ormanbağ’ın sizin diyarınıza sürgün edilmesiyle başlamıştı. Safir hafızasını kaybetmiş olarak başladığı bu yeni hayatına alışmaya çalışmıştı. Arzu Hanım ona kötü davransa da amcası olduğunu düşündüğü Afraz Bey’in ve Melek Hanım’ın yardımlarıyla, Sude, Buse, Biber ve Yiğit’in arkadaşlıklarıyla ayakta kalmıştı. Bu sırada Safir’in birden ortadan kaybolmasını kabul edemeyen kardeşleri Azem, Mercan, Darun ve Vala zamanı geri saran bir büyü yaparak Safir’e olanları görmüşlerdi. Bu olayın ardından kendi de Yegâne olan Lut isimli bir abiden Safir’in yardıma ihtiyacı olduğunu ve Hükmedenler Diyarı’na nasıl geçeceklerini öğrenmişlerdi. Belgrad Ormanı’na geçip ormandaki hayvanlarla birlikte Safir’i bulmuşlardı. Karanlığın doğadan devşirdiği tuhaf bir orduyla savaşmışlardı. Safir’in kaldığı evde, yeni arkadaşları Yiğit’le filmler izlemişler, oyunlar oynamışlardı. Bir illüzyon büyüsü içinde İmparator Sargon’un takipçisi Safir’i yok etmek üzereyken Azem’in yardımıyla son anda kurtulmuşlardı. İlk kitabın sonunda baykuş Urma, İstanbul’daki ejderhanın onlarla görüşmek istediğini ve ejderhanın Afraz Bey ile Arcadius’u esir ettiğini söyleyince çocuklar ejderhanın yanına gitmeye karar vermişlerdi. Bilmenizi isterim ki ilk kitapta yaptığım gibi, olayları önce yerinde ve kütüphanemizde araştırdım, ardından özel izinle defalarca sizin diyarınıza geçtim. Ormanbağ kardeşler başta olmak üzere birçok insanla konuştum ve bilgi topladım. Ancak bu kitapta yaşanan olayları düşününce bu görevim zor ve açıkçası tehlikeliydi…

Erbuğ Kaya 1973 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Çocukluğu ve gençliği ülkenin dört bir yanında geçti. 1992 yılında İstanbul’a gelince bir daha bu şehirden ayrılmadı. Askeri lise ve inşaat mühendisliği eğitimlerini yarıda bırakıp tasarım yapmaya ve yazı yazmaya başladı. Bu sektörde dört kez MVP (Microsoft En Değerli Profesyonel) unvanıyla ödüllendirilmiştir. Şu anda özel bir firmada tasarım ve kullanıcı deneyimi ekip müdürü olarak çalışmaktadır. FABİSAD (Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği) kurucu üyesidir. Romanları Giddar 2009’da, Beşlerin Çağı (Giddar 2.Kitap) 2012’de, Maderzad Palas 2017’de, İnsanlık Deneyi 2020’de, Yegâneler – Gizemli Sanatlar 2021’de yayımlandı. 2021’de yayınlanan Salgın İstanbul öykü antolojisine bir öyküyle katıldı. Giddar serisi 2013 yılında, Maderzad Palas 2018 yılında, İnsanlık Deneyi 2023 yılında FABİSAD’ın düzenlediği Gio En İyi Roman kategorisinde aday oldu.

edebiyathaber.net (14 Temmuz 2023)

Yorum yapın