Uğur Demircan’dan sırların, kayıpların ve pişmanlıkların öyküleri

Eylül 4, 2023

Uğur Demircan’dan sırların, kayıpların ve pişmanlıkların öyküleri

Uğur Demircan’ın yeni öykü kitabı Örtü, İthaki Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

İlk kitabı Kilim’den sonra bu kez Örtü’yle selamlıyor okuru Uğur Demircan. Öykülerinde sır örtüleri her yanı sarıyor, aralıksız yağan kar kanın, kayıpların üstünü örtüyor ve pişmanlıklar sertçe dokunmuş kızgın bir kum örtüsü kadar can yakıyor. Günah kuyularına atılan kapkara taşların gizledikleriyle, serin suların son verdiği özlemlerle çiziyor kahramanlarını. Kavuran, donduran, boğucu ve ağır kumaşların altında, gerçeklikten kaçmadan oynatıyor kalemini.

“Sabah belediyenin anonsu duyuldu evden. Okullar tatil edilmişti. Kar çok yağmıştı bu kez ve hâlâ yağıyordu. Vedalaşıp çıktı. Normalde on beş dakikalık yürüme mesafesindeyken, bir saatte ancak varabildi garaja. Yollar da kaldırımlar da kapalıydı. İşe gitmeye çalışan insanların hepsi yayaydı. Tipi, yürümeye fırsat vermiyor, zemindeki karsa diz boyuna geliyordu. Garajda aldığı bilgi sürpriz olmadı aslında ama yine de canı çok sıkıldı bu habere: Antalya yolu da dahil olmak üzere tüm yollar kapalıydı. İstese, Beyşehir’e bile dönemeyecekti.” (Kitaptaki “Kar” adlı öyküden)

UĞUR DEMİRCAN:

1976 yılında Seydişehir’de doğdu. Deneme ve öyküleri Varlık, Türk Dili, Kurşun Kalem, Öykü Gazetesi, Altı-Yedi, Edebiyat Atölyesi, Hece Öykü, Daima Edebiyat, Plüton, Yük Edebiyat, Oggito, Trendeki Yabancı, İshak Edebiyat, Bakırdan, Kirpi Edebiyat gibi birçok dergi, fanzin ve dijital mecrada yayımlandı. Eserlerinin bir kısmı podcast ve radyo tiyatrosu olarak seslendirildi. 2021 yılından itibaren Yük Edebiyat dergisi yayın kurulunda yer alan yazarın ilk kitabı Kilim, Nisan 2023’te raflardaki yerini aldı. Şu sıralar ikinci novellası üzerinde çalışan Demircan, İzmir’de yaşıyor.

edebiyathaber.net (4 Eylül 2023)

Yorum yapın