Milliyet Sanat’ın Temmuz sayısı çıktı

Temmuz 7, 2022

Milliyet Sanat’ın Temmuz sayısı çıktı

Milliyet Sanat’ın Temmuz sayısı okuyucuyla buluştu.

Tanıtım bülteninden:

50 yıllık yayın hayatını kesintisiz devam ettiren Milliyet Sanat, Temmuz 2022 sayısında da okurlarını zengin bir içerikle karşılıyor.

Kapağını, sinema tarihinde yapay zekânın gelişimine yakından bir bakış sunan kapsamlı bir incelemeye ayıran derginin sinema sayfaları, oyuncu Colin Farrell’ı ve yönetmen Taika Waititi’yi mercek altına alıyor.

Ayın Söyleşisi’nde Asu Maro’nun konuğu oyuncu Metin Akdülger, dostlarıyla yarattığı çizgi roman dünyasını anlatıyor.

Derginin plastik sanatlar sayfalarında Münevver Eminoğlu “Tutkunun Heykeltıraşı Rodin – Erbil Arkın Özel Koleksiyonu’ndan Bir Seçki” sergisini; Necdet Bezmen “Anadolu Uygarlıkları Sergisi”ni; Dr. Kumru Eren, fotoğraf sanatçısı Axel Hütte’nin “Chronostasis” sergisini; Melike Bayık ise “Susuz Yaz” sergisini anlatıyor.

Temmuz 2022 sayısının sahne sanatları sayfalarındaki röportajlarda Deniz Tansel Öngel “Aşk-ın Denizi”ni; “Beni Öldürmek İsteyen Muhteşem Hayat”ın yönetmenleri Tansu Biçer ve Tülin Özen ile yazan ve sahneleyen Saim Güveloğlu ise Bahçe Galata’nın bu yeni oyununu anlatıyor.

Derginin müzik sayfalarıysa ülkemiz caz kültürünün önemli parçalarından biri olan Sibel Köse’nin röportajıyla açılıyor.

Dergi, Suat Derviş’i vefatının 50. yılında, Serdar Soydan’ın yazısıyla anıyor. Oyuncu Nursel Köse ilk romanı 5. Kan’ı; Norveçli yazar Per Petterson yazarlık serüvenini; Miriam Toews ise “Konuşan Kadınlar”ı anlattıkları özel söyleşilerle edebiyat sayfalarına konuk oluyorlar.

Milliyet Sanat’ın Temmuz 2022 sayısı, gazeteci ve yazar Pınar Öğünç’ün 10 bölümlük belgesel podcast serisi “Sen Ben O” üzerine verdiği röportaj ve Tülay Palaz’ın Ece Temelkuran illüstrasyonuyla sona eriyor.

Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Ekte, ayrıntılı basın bültenini bilgilerinize sunarız.   

edebiyathaber.net (7 Temmuz 2022)

Yorum yapın