Milliyet Sanat’ın kasım sayısı dopdolu

Kasım 2, 2022

Milliyet Sanat’ın kasım sayısı dopdolu

Milliyet Sanat dergisinin Kasım 2022 sayısı yayımlandı. 

Kasım 2022 sayısının kapağında Milliyet Sanat okurlarını “yine yeni yeniden” Nilüfer karşılıyor. Ayın Söyleşisi için Asu Maro’nun konuğu olan Nilüfer, güldür güldür sesi, çocuk gözleri ve genç kız edasıyla müzik hayatında geride bıraktığı 50 yılı ve bu yarım asırlık yolculuğun mihenk taşlarını anlatıyor.

Yeni sayının plastik sanatlar sayfalarında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nin merakla beklenen ve 277 sanatçıdan 749 eserle Türk resim ve heykel sanatının eksiksiz bir tarihini sunan büyük koleksiyon sergisi yer alıyor. 10 bin adet ürettiği/ürettirdiği ve topluca “Currency” (para, banknot) adını verdiği renk çarklarını, isteyene kâğıt, isteyene NFT olarak 2 bin dolardan satışa sunan ve “istenmeyen orijinalleri” törenle yakan Damien Hirst’le ilgili kapsamlı bir yazının yanı sıra önemli sergilerin haberleri ve röportajları da sanatseverleri bekliyor. 

Milliyet Sanat’ın Kasım 2022 sayısının edebiyat sayfalarında Ahmet Ümit’in, kadına şiddete karşı güçlü bir itiraza imza atan yeni romanı Bir Aşk Masalı’na dair anlattığı röportajı ve Funda Soysal’ın, vefatının 46. yılında annesi Sevgi Soysal’ı anlattığı yazısı gibi birçok farklı ve renkli içerik yer alıyor. 

Emin Alper’in, 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Yönetmen başta olmak üzere dokuz ödül kazanan “Kurak Günler”ini anlattığı röportajı; popüler kültürün mihenk taşlarından biri, Michael Jackson’ın bu ay 40 yaşına basan “Thriller” albümünde dair kapsamlı bir dosya; İBB Şehir Tiyatroları’nın, Molière’in doğumunun 400. yılı vesilesiyle sahneye koyduğu “Tartuffe”ün yönetmeni Yiğit Sertdemir’in söyleşisi ve daha birçok zengin içerik Milliyet Sanat’ın müzik, edebiyat, plastik sanatlar, sinema, podcast ve sahne sanatları sayfalarında…

Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de, Trendyol’da, yakala.co’da ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Bilgi için: milliyetsanat.com 

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

edebiyathaber.net (2 Kasım 2022)

Yorum yapın