Dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek isteyen her yaştan çocuk için yararlı bir kılavuz

Kasım 2, 2022

Dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek isteyen her yaştan çocuk için yararlı bir kılavuz

Jesse Goossens’in yazdığı, Linde Faas’ın resimlediği Volkanik Patlamalar ve Taşan Okyanuslar, 9 ve üzeri yaş grubu için Seda Ateş çevirisiyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Jesse Goossens, irili ufaklı otuz dört afetle ilgili bir kılavuz hazırladı ve olası bütün felaketler hakkında tuhaf, tüyler ürpertici ve müthiş bilgiler derledi. 

Bir insan hayata nasıl döndürülür?

Bir orman yangınının yaklaşmakta olduğunu nasıl anlarız?

Bugüne dek yaşanan en şiddetli deprem hangisiydi?

Bir felaket yaşandığında, evinizde ya da semtinizde neler yapabileceğinizi biliyor musunuz?

Linde Faas ise bu bilgileri capcanlı ve neşeli desenleriyle sayfalarını çevirmekten keyif alacağınız bir kitaba dönüştürdü.

SICAK ÇARPMASI DİKKATE DEĞER

Her yıl onlarca çocuk, aileleri alışverişe ya da başka bir yere giderken arabada bıraktığı ve çocuklarının hâlâ arka koltukta olduğunu unuttukları için sıcak çarpmasından ölüyor. Yalnızca Birleşik Devletler’de her yıl böyle 40 ölüm gerçekleşiyor. Bu ölümlerin yüzde 70’inde, kurbanlar 2 yaş altı çocuklar oluyor.

Arabanın içindeki sıcaklık 10 dakikada, camların açık ya da kapalı olması fark etmeksizin, on santigrat derece artabilir. Dışarıda hava sıcaklığı 15 santigrat derece olsa bile, doğrudan güneş ışığı alan arabanın içindeki sıcaklık 40 dereceye yükselebilir. Bunun yazın ne kadar yükselebileceğini bir düşünün!

Jesse Goossens (yazar) 1969 yılında Hollanda’da doğdu. İki çocuk annesi olan ve Rotterdam’da yaşayan yazar Lemniscaat adlı Hollandalı bir yayınevinde editörlük ve çevirmenlik yapıyor. Can Çocuk Yayınları’ndan çıkan Kola Fıskiyeleri ve Sıçrayan Boya Bombaları ile Kitap Saati Yayınları’ndan çıkan Zıplayan Penguenler ve Kıkırdayan Sırtlanlar yazarın Türkiye’de okurla buluşan iki çocuk kitabı. Yazarın kaleme aldığı diğer kitaplar: ”1000 Things about Holland”, “Plastic Soup, Right To Play”, “It’s a Wonderful Life”, “Nog één kieteltje: handpopboek”.

Linde Faas (çizer) 1985 doğumlu sanatçı, Hollanda’nın Breda şehrinde yer alan Güzel Sanatlar Akademisi’nden onur derecesiyle mezun oldu. Animasyon ve illüstrasyon çalışmalarıyla sanat üretimini sürdürmektedir.

Jesse Goossens & Linde Faas’ın Can Çocuk Yayınları’ndan çıkan diğer kitabı: Kola Fıskiyeleri ve Sıçrayan Boya Bombaları

edebiyathaber.net (2 Kasım 2022)

Yorum yapın