YM Dergi “masal” temasıyla yeniden raflarda

Aralık 25, 2015

YM Dergi “masal” temasıyla yeniden raflarda

yalnızlar

2015 yılında beş sayı yayımlayarak Türk edebiyatına katkıda bulunan üç aylık bağımsız ve özgün edebiyat dergisi Yalnızlar Mektebi,  2016’nın Ocak ayında “Masal” temasıyla yeniden raflarda yerini alacak.

Masal sayısında neler var?

Artık üç ayda bir yayımlanacak olan Yalnızlar Mektebi Dergisi, “YM Dergi” adıyla Ocak 2016’da raflardaki yerini alacak. Her sayıda olduğu gibi “Masal” sayısında da birbirinden kaliteli edebi eserlere yer veren YM Dergi’de, Mine Soysal, Beyza Akyüz ve Judith Liberman ile masal üzerine keyifli söyleşiler de yer alıyor. Fuat Sevimay, Gökçe Bezirgan, Deniz Tarsus, Neslihan Önderoğlu, C.Hakkı Zariç, Onur Çalı ve Seran Demiral öyküleriyle; Adem Akıncıoğlu, Bünyamin Durali ve Cafer Ünal da şiirleriyle konuk oluyor.

“Masal” dosya bağlamında çeşitli incelemelerle ele alınırken, yine YM Dergi yazarlarının öykü ve şiirleri de dergiye zenginlik katıyor.

Sadık Hidayet’in “Daş Akol” öyküsü ilk kez Türkçe’de!

İran edebiyatının usta yazarı, bir başyapıt sayılabilecek Kör Baykuş’u kaleme alan Sadık Hidayet’in “Daş Akol” isimli öyküsü, Ali Seraj Azari çevirisi ile ilk kez YM Dergi’de! Aynı zamanda Jack Zipes’ın masal üzerine bir makalesi de Yasemin Yılmaz Yüksek tarafından Türkçeye çevriliyor.

Yalnızlar Mektebi Dergisi, “YM Dergi” adıyla Ocak’ın ilk haftası kitabevlerinde okurlarıyla buluşacak. Satış noktaları için derginin resmi sitesine göz atabilirsiniz: www.yalnizlarmektebi.com

edebiyathaber.net (25 Aralık 2015)

Yorum yapın