Milliyet Sanat’ın Ağustos sayısı çıktı

Ağustos 4, 2021

Milliyet Sanat’ın Ağustos sayısı çıktı

Milliyet Sanat’ın Ağustos sayısı okuyucuyla buluştu.

Tanıtım bülteninden:

Milliyet Sanat’ın Ağustos 2021 sayısı, merak uyandıran yepyeni içerikleriyle okurlarla buluştu! 1970’lerin en önemli suç klasiklerinden biri olan “Köpeklerin Günü” filmindeki Sonny ve Leon karakterlerini kapağına taşıyan Milliyet Sanat Ağustos 2021 sayısında; Robert De Niro’nun rol aldığı komedi filmleri, Exxen’de yayınlanan “Olağan Şüpheliler” dizisinde rol alan Bennu Yıldırımlar’ın Asu Maro ile söyleşisi, 20 yaşına giren Elgiz Müzesi, “Başka Bir Dünya Mümkün” temasıyla düzenlenen 49. İstanbul Müzik Festivali, kendini fark eden bir kadının dönüşüm hikâyesini konu alan “Herkes Kocama Benziyor” oyunu, koronavirüsün edebiyatı nasıl etkileyeceğine dair yazarlardan alınan görüşler, Filiz Aygündüz’ün “görülmek” üzerine kaleme aldığı “Annem Beni Görsün”ü anlattığı röportajı ve birbirinden farklı heyecan verici içerikleri okuyucusunu bekliyor. Sinema, tiyatro, edebiyat, müzik ve plastik sanatlar sayfalarındaki dolu dolu yazı ve röportajlarıyla Milliyet Sanat raflarda, dijital uygulamalarda ve 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini aradığınızda kapınızda!

Milliyet Sanat dergisinin ağustos sayısının kapağında, “Köpeklerin Günü” filmiyle, sinema tarihinin en özel suçlularından biri olarak hayatımıza giren Sonny ve Leon ikilisi yer alıyor. Burçin S. Yalçın, Margot Robbie ve Finn Cole’un “Dreamland” filminin bu ay vizyona girmesi vesilesiyle sinema tarihinin kanun kaçağı suçlu çiftleri arasından hazırladığı seçkiyi ve usta oyuncu Robert De Niro’nun komedi performanslarını meraklı okuyucular için ele alıyor. Dergide ayrıca Keira Knightley’in erkek yönetmenlerin çektiği sevişme sahnelerinde oynamayacağını açıklamasıyla kameranın “erkek bakışı”nı tartışmaya açan bir yazı da bulunuyor. Müjde Işıl, sinemaseverler için Aretha Franklin’in hayatını konu alan “Respect” filminde efsanevi şarkıcıyı canlandıran Jennifer Hudson’ın trajedi ve başarılarla dolu yaşam öyküsünü mercek altına alırken; Sevin Okyay, Fransız yönetmen ve senarist Céline Sciamma’nın “Petite Maman / Küçük Anne” filmini anlatıyor.

Ayın Söyleşisi bölümünde, Asu Maro’nun “Olağan Şüpheliler” dizisiyle seyircisiyle buluşan Bennu Yıldırımlar ile yaptığı söyleşi yer alıyor. Asu Maro, sevilen oyuncu Yıldırımlar ile rol aldığı diziler ve tiyatro oyunları, pandemiyi nasıl geçirdiği, çocukluk dönemi gibi birbirinden farklı birçok konu hakkında sohbet ediyor.

Ağustos 2021 sayısının plastik sanatlar sayfalarında Sabiha Kurtulmuş, Can Elgiz’le Elgiz Müzesi’nin 20 yaşına girmesi ve projeleri hakkında sohbet ediyor. Plastik sanatlar bölümünün diğer sayfalarında Hazal Özlü, Sezgi Abalı küratörlüğünde Kalyon Kültür’de açılan “Sabırla Bekleyen Büyülü Şeyler” sergisini kaleme alırken; Melike Bayık ise dikenli telleri kesip dikerek yaptığı heykellerin yer aldığı “Çevren/ Horizon” başlıklı sergisiyle Bozlu Art Project’e konuk olan Melisa Sözeri ile konuşuyor. 87 yaşında hayata veda eden iş insanı, hayırsever ve koleksiyoner Eli Broad’un arkasında bıraktığı mirası konu alan yazıyı ise, “No Room for a Door/Kapıya Yer Yok” başlıklı sergiyle Akaretler Sıraselviler No: 35’teki yeni mekânını açan Hayrünnisa Taşyar ile yapılan röportaj takip ediyor.

Derginin festival sayfalarında Eray Aytimur, “Başka Bir Dünya Mümkün”temasıyla 18 Ağustos’ta başlayacak 49. İstanbul Müzik Festivali hakkında, festivalin direktörü Efruz Çakırkaya ile pandemi sürecinde festival düzenlemenin zorluğunu, farklılıklarını, program içeriğini ve festivalin temasını konuşuyor. Serhan Bali ise henüz üç yaşındayken olağanüstü yeteneğiyle başladığı müzik yolculuğunda solo olarak üç bine yakın konser veren, gerçekleştirdiği kayıtlarla üç milyon müziksevere ulaşan İdil Biret’in, 80. yaşını İstanbul Müzik Festivali’nde kutlaması hakkında bir yazı kaleme alıyor.

Müzik sayfalarında, dört yıllık sessizliğini “Solar Power” ile bozan Yeni Zelanda asıllı Lorde’un, albümünde Antarktika seyahatine çıkma sürecini ve sonrasında değişen dünyasını anlatmasına ışık tutan bir yazı bulunuyor. Alternatif müzik sahnesinden tanınan Deniz Tekin ve Can Büyükbaş ise merakla beklenen “Kuyu” adını verdikleri ortak çalışmalarını anlatıyor.

Derginin ilgiyle takip edilen sahne sanatları sayfalarında, Mozart’ın en sevilen ve opera repertuvarlarında en sık yer bulan eserlerinden “Don Giovanni”nin 237 yıl sonra prömiyer yaptığı tiyatroda yeniden sahnelenmesine yer veriliyor. Podacto aracılığıyla Tiyatrolar TV’de dinleyiciyle buluşan “Köprüden Önce Son Çıkış”oyununu da, oyunun yazarı Balca Yücesoy ile oyuncuları Selen Öztürk, Başak Daşman ve Barış Gönenen anlatıyor. Ece Saruhan, Duru Tiyatro’nun yeni sezona sıradışı bir Shakespeare kolajıyla hazırlanması ile ilgili olarak Emre Kınay ve Emrah Eren bir söyleşi gerçekleştirirken; kendini fark eden bir kadının dönüşüm hikâyesini konu alan “Herkes Kocama Benziyor” başlıklı oyununu ise yazarı Alis Çalışkan, oyuncusu Pınar Güntürkün ve yönetmeni Halan Emre Ünal, Ceyda Ulukaya’ya anlatıyor.

Derginin edebiyat sayfalarında Filiz Aygündüz, çocukluğunda görülmeyen bir adamın bugününü konu alan ve Doğan Kitap etiketiyle raflarda bulunan yeni romanı “Annem Beni Görsün”ü anlatıyor. Yazarlık serüveninde yarım asrı geride bırakan Yalvaç Ural ise çocukluğunda nenesi ve annesinden dinlediği Meslevi masallarını konu alan “Gülendam Nenem, Rumi Annem ve Ben, Mesnevi’den Masal, Fabl ve Öyküler”kitabını anlatıyor.

Kitabevleri, marketlerde ve dijital uygulamarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

edebiyathaber.net (4 Ağustos 2021)

Yorum yapın