DenizKültür sesli edebiyat eserlerini ücretsiz erişime açtı

Ocak 18, 2021

DenizKültür sesli edebiyat eserlerini ücretsiz erişime açtı

DenizBank’ın kültür ve sanat alanındaki faaliyetlerini yürüten iştiraki DenizKültür, hikaye anlatıcılığının Türkiye’deki gelişimini belgeleyen, 42 CD’den oluşan sesli edebiyat eserlerini dijital kanallarına taşıyarak ücretsiz erişime açtı.

Eserlere Denizbank YouTube sayfası ve “Öyküler Sesleniyor” sitesinde ücretsiz erişmek mümkün.

İlki 2007, ikincisi 2009 yılında hazırlanan ‘Öyküler ‘SES’leniyor’ çalışması, Türk edebiyatına önemli eserler kazandırmış yazarlara ait 200 öykünün; usta tiyatro oyuncuları ve seslendirme sanatçıları tarafından anlatılmasıyla hayat bulan bir Sesli Öykü Antolojisi özelliği taşıyor.

Her biri, özgün bestelenmiş müzikler ve ses tasarımları eşliğinde anlatılan öykülerden oluşan antolojide, 100 eser 1844 – 1952 yılları arasında doğan, diğer 100 eser ise 1952 sonrası doğmuş yazarlara ait.

Sesli öyküler arasında; Cüneyt Türel’in seslendirdiği Dede Korkut’a ait Deli Dumrul, Müşfik Kenter’in seslendirdiği Sabahattin Ali’ye ait Hanende Melek, Rüştü Asyalı’nın seslendirdiği Aziz Nesin’e ait Kambur Sabri’nin Radyosu, Sema Aybars’ın seslendirdiği Münire Danış’a ait Eski Saklı Bir Hatıra, Yetkin Dikinciler’in seslendirdiği Başar Başarır’a ait Sanki Bütün Dünya Buna Bağlıymış Gibi, Tülay Bursa’nın seslendirdiği Selma Fındıklı’ya ait Kuş Kanadı Kalem Olsa, Hakan Ateş’in seslendirdiği Nedim Gürsel’e ait Dönüş ve daha onlarcası yer alıyor.

13 yıl önce mevcut kültür sanat ürünlerinden farklı olan, içeriği ve kapsamı ile kalıcı bir çalışma için yola koyulduklarını belirten DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, dijital kanalların sunduğu imkanlar ile öyküleri, ilgi duyan herkesle buluşturmak amacında olduklarını belirtti.

Ateş, “Kültür ve sanat ile gönül bağımız kurulduğumuz ilk döneme dayanıyor. Çünkü hayata iz bırakmanın yolunun, kültür ve sanattan geçtiğine inanıyoruz. DenizKültür, seçkin öykülerimizin ve hikaye anlatıcılığının dijital ortamda milyonlar için erişilebilir olması için önemli bir inisiyatif aldı. Bu özel çalışmayı dijital platforma taşıyarak etki alanını genişletmeyi, Türk edebiyatının lezzetine çok daha fazla insanımızın varmasını arzu ediyoruz. DenizBank olarak, türünün ilk örneği olan projemiz ile değerli üstatlarımızın isimlerinin nesiller boyu anılmasına ve elbette edebiyata ilginin artmasına biraz da olsa katkı yapabilirsek, ne mutlu bize” şeklinde konuştu.

edebiyathaber.net (18 Ocak 2021)

Yorum yapın