Milliyet Sanat Haziran 2024 sayısı çıktı

Haziran 9, 2024

Milliyet Sanat Haziran 2024 sayısı çıktı

Milliyet Sanat, yeni sayısının kapağını ve içeriğinde geniş bir bölümü dünyayı saran hip hop furyasına ayırıyor. Ahmet Ümit’in, 61. ölüm yıldönümünde Nâzım Hikmet’i kaleme aldığı dergide ayrıca Dua Lipa’dan Natalie Portman’a dünyaca ünlü isimlerin kurduğu kitap kulüpleri; bu ay vizyona giren “Ters Yüz 2” filmi vesilesiyle Pixar efsanesi; İstanbul Devlet Opera Balesi’nin “Don Giovanni” yorumu üzerine yazılar gibi Türkiye’nin ve dünyanın kültür sanat gündemine ışık tutan daha birçok içerik sanatseverleri bekliyor.


Tanıtım metninden

Milliyet Sanat Haziran 2024 sayısı okurlarını, sokağın dünyayı saran sesi hip hop müzik üzerine kapsamlı bir dosyayla karşılıyor. Dosyada ‘70’li yıllarda Amerika’da siyahi nüfusun oluşturduğu bir kültür, yaşam tarzı ve sanat akımı haline gelen hip hop’ın dünyada ve ülkemizde neden bu kadar çok sevilip benimsendiğine; sadece müziği değil, modadan sinemaya kadar birçok farklı alanı da etkileyen hip hop’ın nasıl ana akım haline geldiğine; ana akım feministlerce marjinalleştirilen siyah kadınların meselelerini desteklemenin yanı sıra hip hop’tan keyif alan siyahi feministleri tanımlayan “Hip Hop Feminizmi” terimine dair yazılar yer alıyor.

MÜZİK

Yeni sayının müzik sayfalarında 37. Uluslararası İzmir Festivali’nin kapsamlı haberi ve ENKA Sanat Direktörü Gül Mimaroğlu’nun genç sanatçıların yurtdışındaki eğitimlerine destek olmak amacıyla hayata geçirdiği Lale Tara Sanat Bursu’nu anlattığı röportajı öne çıkıyor. Egemen Limoncuoğlu “Müzik Kutusu”nda müzik dünyasındaki güncel konuları; Mehmet Tez ise “Müzik Dünyasından” köşesinde Spotify’ın “Loud & Clear” adlı raporunu ele alırken Eray Aytimur’un caz müziğe odaklanan yeni köşesi “Bırak Dağınık Kalsın”ın ilk yazısı da okurlarla buluşuyor. Naim Dilmener’in her zamanki gibi müzik gündemini değerlendirdiği sayfalarda, Kemal Küçük ise “Diapason” köşesini İstanbul Devlet Opera Balesi’nin sahnelediği “Don Giovanni”ye ayırıyor.

SAHNE SANATLARI

15. İstanbul Opera ve Bale Festivali kapsamında sahnelenecek olan “Carmina Burana”ya derinlemesine bir bakış sunan sahne sanatları sayfalarında, Ahmet Sami Özbudak yazıp yönettiği yeni oyunu “Tebdil”i anlatıyor. Seçkin Selvi “…Ve Perde” köşesinde Kumbaracı50’nin yeni oyunu “Yan Dünya”yı kaleme alırken, B Planı’nın yeni oyunu “Finito. Yallah. Kış Kış. L*ve You” üzerine bir inceleme de tiyatro severleri bekliyor.

AYIN SÖYLEŞİSİ

Milliyet Sanat’ın Haziran 2024 sayısında Ayın Söyleşisi için Asu Maro, tiyatronun iki dev ismini, tek kişilik müzikli oyun “İzninle”nin yönetmeni Arsen Gürzap ve oyuncusu Işıl Yücesoy’u ağırlıyor.

EDEBİYAT

Selim İleri’nin yeni kitabı “Yalnız Evler Soğuk Olur” kitabını anlattığı edebiyat sayfaları, Dua Lipa’dan Natalie Portman’a, Oprah Winfrey’den Reese Witherspoon’a, Gülçin Kültür Şahin’den Melikşah Altuntaş’a ünlü isimlerin kurduğu kitap kulüplerini mercek altına alıyor. Paul Auster’ın 14 yapıtının çevirmeni, diğerlerinin de editörü olan Seçkin Selvi geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan Auster’ı; Ahmet Ümit ise 61. ölüm yıldönümü vesilesiyle ülkemizin en büyük şairlerinden Nâzım Hikmet’in kendisindeki etkisini kaleme alırken, Hülya Avtan’ın “Sayfayı Çevir” köşesi ise edebiyatseverlere geniş bir öneri seçkisi sunuyor.

SİNEMA

43. İstanbul Film Festivali’ndeMilliyet Sanat’ın desteğiyle bu sene üçüncü kez verilen En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü’nün sahibi Nadide Argun van Uden’in hem mesleğini hem de ona ödül kazandıran “Beraber”i anlattığı röportajıyla açılan sinema sayfaları, bu ay vizyona giren “Inside Out/Ters Yüz”ün devam filmi vesilesiyle 1995’ten beri animasyon sinemasının çehresini değiştiren Pixar’ın belli başlı filmlerini ve nereden gelip nereye gittiğini değerlendirmeye alıyor. M. Night Shyamalan’ın 23 yaşındaki kızı Ishana Shyamalan ilk sinema filmi “The Watchers/Gözcüler” ile bu ay izleyici karşısına çıkarken Milliyet Sanat okurlara, Babalar Günü’nün arifesinde ünlü yönetmenlerin yönetmen çocuklarını bir araya getiren bir dosya sunuyor. Haziran ayında Jeff Nichols filmi “The Bikeriders/Motorcular”da izleyici karşısına çıkacak olan Emmy ve Tony ödüllü Jodie Comer’in kariyerine bir bakış atan sayfalarda Atilla Dorsay da “Sinemanın Hazineleri” köşesinde Otto Preminger’ın yönettiği Françoise Sagan uyarlaması “Bonjour Tristesse/Günaydın Hüzün” filmini anlatıyor.

PLASTİK SANATLAR

Haziran 2024 sayısı, Güneş Terkol’un 60. Venedik Bienali’nde sergilenen ve bienalin “Yabancılar Her Yerde” başlıklı temasına çok uyan eseri üzerine kapsamlı bir incelemeye yer verirken Ayşegül Sönmez “Sanatatak” köşesinde MeToo eylemi ve sanat dünyası üzerine bir yazıyla okurların karşısına çıkıyor. Birol Erdoğan “Dijital Sanat” köşesinde sanatta yaşanan dijital evrimi ele alıyor; Sabiha Kurtulmuş ise “Biz, Vesaire” köşesini Mustafa Taviloğlu’yla Türk sanatının farklı dönemlerinden oluşturduğu 52 yıllık sanat koleksiyonu üzerine yaptığı röportaja ayırıyor.

PODCAST

Milliyet Sanat’ın Haziran 2024 sayısı, Deniz Alphan ve Hülya Ekşigil’in, dinleyenleri ünlü isimlerin unutamadıkları lezzetler ve mutfak anılarıyla buluşturan “Yedik İçtik” adlı podcast serisini anlattıkları röportajla sona eriyor.

Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de, Trendyol’da, dergikapinda.com’da, shopier.com’da ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Yorum yapın