Post Öykü’nün 50. sayısı çıktı

Ocak 9, 2023

Post Öykü’nün 50. sayısı çıktı

Post Öykü’nün 50. sayısı (Ocak-Şubat 2023) yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Dergi, Can Acer’i “Köpek” isimli şiiriyle misafir ediyor. Yeni sayının ilk öykücüleri Akif Hasan Kaya, Gülşen Funda, Kadir Daniş ve Şeyma Samur olurken, ilerleyen sayfalarda Selma Aksoy Türköz, İsmail Isparta, Murat Arslan, Mustafa Sarı ve Cemal Şakar öyküleriyle yer alan diğer isimler.
Eleştiride “Belirsizlik Estetiği – Muğlaklık – Boşluklar” başlıklı yazısıyla Necip Tosun, “Tasvir Eliyle Kurmacaya Girmek” ile de Cemal Şakar konuk oluyor. Mustafa Aplay “Bir Şey Hakkında Üç Şey”de Enis Batur’u anlamak için ipucu mahiyetindeki üç hususa; “örgü, oyun, gusto”ya değiniyor.
“Edebiyat ve Oyun” dosyası yeni yazılarla bu sayıda da okurla buluşuyor. Dosyada Beyza Yıldız’ın “Son Bir Oyun Daha; Şayet Ben Kazanırsam”, Mustafa Aplay’ın “Devinimin Sessiz Hayaleti: Otuz Kuş Birden Olmak”, Selma Aksoy Türköz’ün tercümesiyle Brian Edwards’ın “Postmodernizmde Oyun” ve Gülşen Funda’nın “Alkış ve Kahkaha: Aylaklar, Hilebazlar ve Oyunbozanlar” yazıları yer alıyor.
“Hikâyesi” bu sayıda “Punctum”un kuruluşunu dinlemek üzere Cana Bostan’la buluşuyor. “İmgeler Sûretler”e konuk olan Ethem Baran, öykülerinde yer verdiği genel imgelere değiniyor. “Dipnotlar / Moğolluklar” Aykut Ertuğrul okuru, insanın “çirkin” olan yüz(ü/leri)yle karşı karşıya getiriyor.
“Hikâyenin Kalbi” bölümüne Gülşen Funda “Kan Bu Sende Bağıran” diyerek devam ediyor. Harvey Blume, “Umberto Eco ile Söyleşi”si ile bu sayıda yer alan bir diğer isim.
“1’e 10” bölümüne yeni sayıda Tarık Buğra, Abdullah Harmancı, Ahmet Sarı, Ali Yağan, Asil Çam, Derya Atsan, İlker Aslan, Mehmet Fatih Özbey, Mehmet Kahraman ve Merve Sevde Selvi misafir oluyor. “Sanatı kendi idealleri için kullananların da, iyi sanat eserleri ortaya çıkarabileceklerine inanıyor musunuz?” sorusuna kendi sanat anlayışları üzerinden cevap arıyorlar.
“Çevirmen Diyor ki” bölümünde Banu Irmak, çeviri masasına gelip giden eserler üzerinden tecrübelerini ve gündemini aktarıyor. Merve Uygun, Nihan Feyza Lezgioğlu ile yaptığı söyleşiyle dergide yer alıyor. “Çapraz Okumalar”da Gülşen Funda, Mustafa Aplay ve Aykut Ertuğrul, Bir Avuç Dünya eseri vesilesiyle Cemal Şakar’ın kurgu dünyasına değiniyorlar. Ali Yağan, Betül Sezgin, Şeyma Samur, Cineti Kırgın ve Beyza Yıldız yeni çıkan kitaplar üzerine kaleme aldıkları değerlendirme yazılarıyla dergiye katkıda bulunuyorlar.

edebiyathaber.net (9 Ocak 2023)

Yorum yapın