Metin Üstündağ’dan 3 yazara dair 3 derleme

Mart 22, 2024

Metin Üstündağ’dan 3 yazara dair 3 derleme

Metin Üstündağ’ın edebiyat tarihinden üç yazarın eserlerinin etkileyici sözlerinden seçtiği, 3 farklı derlemesi İnkilap Kitabevi tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Metin Üstündağ’ın birbirinden değerli 3 derlemesi İnkılap Kitabevi etiketiyle raflardaki yerini aldı. Üstündağ’ın değerlemelerinde ilki, Stefan Zweig romanlarından altını çizdiği cümleleri bir araya getirdiği ‘Benden önce Trajedim Sizi Selamlayacak’, ikincisi ise Sabahattin Ali’nin tüm romanlarından, öykülerinden ve şiirlerinden altını çizdiği cümleleri bir araya getirdiği ‘Etrafın Seni Sıktığı Zaman Kitap Oku’. Üstündağ’ın son derlemesi ise George Orwell’ın romanlarından altını çizdiği cümleleri bir araya getirdiği ‘Nasıl Olduğunu Anlıyorum Neden Olduğunu Anlamıyorum’. 

Metin Üstündağ’ın özenli ve derin çalışması ile külliyatına kıymetli bir eser daha kazandıran İnkılâp Kitabevi, Türk yayıncılığına öncülük etmeye devam ediyor. Üstündağ’ın birbirinden kıymetli 3 derlemesini de İnkılap Kitapevi, Üstündağ’ın sevenleriyle buluşturuyor. 

METİN ÜSTÜNDAĞ’IN BİRBİRİNDEN DEĞERLİ DERLEMELERİ RAFLARDAKİ YERİNİ ALDI

Metin Üstündağ’ın 3 derlemesi de sevenleriyle buluşuyor. Üstündağ’ın ilk derlemesi olan Benden Önce Trajedim Sizi Selamlayacak’ta Stefan Zweig’in tüm kitaplarından toplanan eşsiz cümlelere yer veriliyor. Dünyanın en çok tercüme edilen ve en popüler kitaplarının yazarı Zweig, yaşadığı döneme görüşleriyle, bakış açısıyla, düşünce tarzıyla ve kalemiyle damga vurmuştu. Yazdıklarının etkisi nesilden nesile aktarılıp günümüze kadar gelmekle kalmıyor, Metin Üstündağ gibi sorumluluk bilincine sahip nice edebiyatçılar sayesinde ölümsüzleştiriliyor. 

Üstündağ’ın ikinci derlemesi ‘Etrafın Seni Sıktığı Zaman Kitap Oku’ ise Türk edebiyatının ölümsüz ustası Sabahattin Ali’ye ithafen hazırlandı. Sabahattin Ali’nin tüm kitaplarından seçilmiş altı çizili cümlelerin bir araya getirildiği bu sıra dışı derleme, ustanın bizleri ardında bırakışının 75. yıl dönümünde hayranlarının ve takipçilerinin beğenisine sunuluyor. 

Metin Üstündağ’ın öncülüğünde ayrıca İngiliz edebiyatının ölümsüz ustasına ithafen bir derleme daha hazırlandı.  George Orwell’ın tüm kitaplarından seçilmiş altı çizili cümlelerin bir araya getirildiği Nasıl Olduğunu Anlıyorum, Neden Olduğunu Anlamıyorum, ustanın bizleri ardında bırakışının 74. yılında hayranlarının ve takipçilerinin beğenisine sunuluyor. 

edebiyathaber.net (22 Mart 2024)

Yorum yapın