Bülent Keçeli’nin tüm şiirleri 160. Kilometre’de

Haziran 2, 2024

Bülent Keçeli’nin tüm şiirleri 160. Kilometre’de

Bülent Keçeli’nin 1997-2020 arasında kaleme aldığı bütün şiirleri Düş Görüşü başlığı ile 160. Kilometre’den yayımlandı. 

Tanıtım metninden

2000’li yılların başat şiir dergilerinden biri Ücra idi. Bülent Keçeli ve Murat Üstübal’ın hayata geçirdiği dergi, iki şairin yol arkadaşlığına harika bir örnekti. Şiirimiz onları Ücra ile tanıdı. Derginin iki döneminde de (2002-2005 ve 2009-2015) editörlük görevini paylaştılar. Bülent Keçeli’yi erken yitirmemiz ne yazık ki bu nadide birlikteliğin bitimini de yaşattı bize.

Geriye Bülent Keçeli’nin beş şiir kitabı kalmıştı. Bu kitapların baskısı ise günümüzde tükenmiş durumdaydı. Şimdi, şiirimizin radikal aktörlerinden Bülent Keçeli’nin tüm şiirleri ilk kez bir arada. 160. Kilometre’nin yayımladığı Düş Görgüsü – Tüm Şiirler (1997-2020), şairin tüm kitaplarını ve dergilerde kalan şiirlerini tek ciltte topluyor.

Düş Görgüsü’nde ayrıca Bülent Keçeli’nin zamanında kaybettiği, Murat Üstübal’ın arşivinden çıkan iki kitap dosyası da (Kaza ile Düş Görgüsü) ilk kez gün ışığına çıkıyor.

Bülent Keçeli’nin tüm şiirlerini Murat Üstübal derleyip kontrol etti. Üstübal kitaba yazdığı kısa ön yazıda Keçeli’nin şiirini şu sözlerle özetliyor: “Dijital çağın eşiğinde yazdığı şiirlerin de o çağın şiiri olması gerektiğini sezmişti Bülent (Keçeli). Çeşitlilik, akış, yoğunluk ve çok katmanlılık şiirinin temel özellikleri oldu. Başka bir açıdan da bir Anadolu şiiri yazıyordu, sömürgeleştirici modern’i eleştiren bir şiir. Onun şiirini okuyanlar hem bir dengbej sesi hem de avangard bir ruhun işaretlerini aynı anda görebilirler.”

Bülent Keçeli’nin tüm şiirlerini içeren Düş Görgüsü’nü satın almak isteyen şiir okuyucuları kitabı diğer 160. Kilometre şiir kitaplarıyla birlikte internetten satın alabilir. 160. Kilometre okurunu “Şiir kitabı internetten satın alınır” ifadesiyle yıllardır internete yönlendiriyor.

Yorum yapın