Mahal Edebiyat Öykü Yarışması Seçkisi çıktı

Eylül 30, 2022

Mahal Edebiyat Öykü Yarışması Seçkisi çıktı

Mahal Edebiyat Öykü Yarışması Seçkisi Alemin O En Yağmurlu Gecesi, Mahal Edebiyat Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Mahal Edebiyat Yayınlarının ilk öykü kitabı, Alemin O En Yağmurlu Gecesi online kitapçılarda satışa çıktı. Geçtiğimiz aylarda Mahal Edebiyat’ın düzenlemiş olduğu öykü yarışmasında dereceye giren öykülerden oluşan eserin ön jürisini, Hatice Akalın, Mete Karagöl, Onur Özkoparan ve Varol Mengüverdi oluşturdu. Seçici jüride ise Mehmet Fırat Pürselim ve Metin Nart yer aldı.

Mahal Edebiyat Yayınları çıkan kitaplarının lansmanını 24 Eylül’de Ankara’da gerçekleştirdi. Kitaplar okurlarıyla buluşurken, imza ve söyleşi etkinliği de düzenledi. Mahal Edebiyat ilerleyen zamanlarda okurlarıyla farklı şehirlerde yeniden buluşmayı planlıyor.

Arka Kapak Yazısı: 

“İzmir’in tekinsizliği ile namlı o çapraşık semtine, o gün herkesi huzursuz eden bir karaltı hâkimdi. Akşam erken inmiş, hava karayele dönmüş, soğuğa direnen bacalar dumanını semtin üstüne boca etmişti. Gökyüzünü kaplamaya başlamış bulutlar yağmur topluyordu. Tevekkeli değildi, o gece vuku bulacak hadise, âlem denilen o külhanbeyi dünyasında tozu dumana katacaktı…” “Âlemin O En Yağmurlu Gecesi” adlı öyküden.

“Adımı kitap kapaklarında ilk görüşlerim hep edebiyat yarışmalarının derleme kitaplarında olduğu için, Mahal Edebiyat Öykü Yarışması seçkisinde yer alan yazar arkadaşlarımın mutluluğunu yüreğimde hissedebiliyorum.”

Mehmet Fırat Pürselim

“Mahal Edebiyat kuruluş amacı doğrultusunda yeni yarışmalarla edebiyata katkı sunmaya devam edecektir. Bu amaçla kurulan Mahal Edebiyat Yayınları’nın da ilk dosyasının öykü yarışması seçkisi olması oldukça anlamlıdır.”

Mete Karagöl

Seçkide yer alan öykü ve yazarları ise şu şekilde:

Âlemin O En Yağmurlu Gecesi, Başar Yılmaz

Ve Sonunda Tren Gelir, Ali Nurdoğan

İki Meczup Bir Rüya, Gonca Gülbey Turupcu

Kendini Bilmez Sisifos, Alper Büyükbudak

Berduşlar, Fatih Selvi

Sitem, Melike Pehlivan İşler

Kara Cemile, Serpil Canalan

Az, Derya Onaran

Ya Tutarsa, Neşe Cengiz

Uzaklar, Dilay Arslan

edebiyathaber.net (30 Eylül 2022)

Yorum yapın