Lagari Bilimkurgu’nun 5. sayısı çıktı

Şubat 27, 2020

Lagari Bilimkurgu’nun 5. sayısı çıktı

Lagari Bilimkurgu fanzininin 5. sayısı yayımlandı.

2018 yılında yayın hayatına başlayan Lagari çıkardığı birçok fankit ile hem bilimkurgu alanında bir farklılık oluşturup yeni bir soluk getirdi, hem de birçok yazara sunduğu farklı ve özgür deneyimle bilimkurgu takipçilerine ulaştı.

Yeni sayısı ile hem bilimkurgu camiasında gelişmelerden haberler veren Lagari hem de yeni sayı içerisinde bilim yazıları ile bir çeşitlenme yaşadı. Bu sayıda Dünyanın ilk fanzinlerden biri olarak kabul gören The Comet’in 1930 yılında yayınladıkları ilk sayısına ulaştıklarını haber vermişler. Gelecek zamanlarda Türkçe ve İngilizce olarak okuyucuya sunacaklarını iletip takipte kalmalarını eklemeyi unutmamışlar.

Bu sayıda kapak çizimini Efsun Etlioğlu’nun 136 isimli öyküsünden esinlenerek Akın Altınyıldız çizmiş. Efsun’un yazdığı öykü kadın şiddetine sosyal bilimkurgu çerçevesinden bakarken aynı zamanda sosyal medyaya eleştirel bir bakış ile bakmış. Fanzin içeriğinde röportajlar ise devam etmekte. Bu sayı Aşkın Güngör’ün bir röportajı bulunmakta. Güngör; yayıncılık, bilimkurgu ve çocuk edebiyatı hakkında çok önemli noktalara değinmiş.

Gizem Geçgil’in Yıldız Tozu yazısı ise basitleştirilmiş ve inanılmaz öğretici. Bilimin derinliğini sığ sulardan yürüyerek görülebileceğini bir kaosun içinde anlatmış bizlere. Nostalji Günü öyküsünde deneyimli yazar Ruhşen Doğan Nar eğlendirici bir dil kullanmış hem konu olarak hem de dili sayesinde gülümseten bir öykü olmuş.

Serkan Üstündağ-Muhbir Dedektörü

Ali Okan Pandar-İlk Müşterim

İsimli öykülerle katkıda bulunmuş. Duman isimli bir öykü ise kedilerin başrolde bulunduğu bir öykü. Geçtiğimiz günlerde GİO öykü ödülüne layık görülen Gökçe Mehmet Ay ise Askerin Tek Güvencesi isimli uzun bir öykü ile yer almış. Fanzinin iki kapağında da farklı mesajlar bulunmakta.

Bu öyküleri toparlayan ve bilimkurgu camiası hakkında bilgiler sunan Lagari Bilimkurgu’nun başında Mehmet Fatih Balkı var. İzmir’de çıkan fanzin yaklaşık 10-12 şehre dağıtılıyor.

İzmir:

Junker kafe

Tilki sanat

Kült kafe

Yakın Kitabevi

İstanbul:

Qahwah kafe

Değerli kafe

Sosyal sahaf

26A Akademi Kitabevi

Diğer şehirler için İnstagram: @lagaribilimkurgu sayfasını takip edebilirsiniz.

edebiyathaber.net (27 Şubat 2020)

Yorum yapın