Lacivert’in 98. sayısı çıktı

Mart 11, 2021

Lacivert’in 98. sayısı çıktı

Lacivert Öykü ve Şiir Dergisi’nin 98. sayısı yayımlandı.

Edebiyatın, edebiyatçının etik ile ilişkisini, sınırlarının ne olduğunu tartışmaya açan derginin dosya konusu; Edebiyat ile Etik.

Kadim zamanlardan başlayarak etik sorunsalını edebiyatla buluşturup dergi için kaleme alan dosya yazarları; Harun Tepe, l. Gülden Treske, Ahmet Demir, Mehmet Akif Tutumlu, Emre Bozkuş, İsmet Emre, Bayram Sarı.

Tümay Çobanoğlu ve Yonca Yaşar tarafından şair, felsefeci, yazar A. Galip ile gerçekleştirilen söyleş ise; şiir, felsefe ve edebiyat severler için kaçırılmayacak eşsiz bir okuma ziyafeti sunuyor.

“47’liler’den Bugüne Değişen Bir Şey Var mı?” başlığındaki inceleme yazısı Evşen Çerkeşli imzasını taşıyor.

Şeref Birsel’in “2020 Şiir Ortamına Dair Notlar ve Tekrarlar”  başlığındaki yazısı ve Serkan Yilmazkurt’un  “Ülkemde Şiir” başlığındaki denemesi ise tam da  genç şairler, çıkış yolunu şiirde arayanlar, ülkemizde şiirin son dönemdeki seyrini merak edenler için.

Şimdi Sen Söyle İstanbulisimli deneme yazısını Enise Şenol, derginin kültür sanat bölümü içinBeden-Mekân İmgesi ve Algılanan Standartların Ötesi: Makas Eller (Edward Scissorhands) yazısını ise Emine Köseoğlu kaleme aldı.

Derginin ”Eskilerden” bölümü için, Vecihi Timiroğlu’nun 1977 yılında Türk Dili Dergisi’nde yayınlanan ”Şapkam Dolu Çiçekle” adlı yazıyı  günümüze taşıyan isim ise Mizyal Çakmak.

 “Aklın Öncesinin Kahramanı: Osman ve birkaç soru…” isimli tanıtı yazısıyla Zeynep Tandoğan dergi sayfalarında.

Öyküleriyle:

İpek Demirer,  Hürer Ebeoğlu, Yüksel Kesim, Hüseyin Opruklu,  Mehmet Galip Aksoy,  Deniz E. Avcı

Şiirleriyle;

A. Galip,  İbrahim Tığ,  Öner Fikri,  Mem Tenetî,  Gönül Tokayeva,  A. Çadırcı, Zeynep Şölen Yıldız, Gönül Çakı Akveç,  Beyhan Dağcı, Osman Damla,  Atila Er, Nurgül Özlü, Hasan Ildız

edebiyathaber.net (11 Mart 2021)

Yorum yapın