Koç Üniversitesi Yayınlarından yeni dizi: Imprint

Haziran 5, 2018

Koç Üniversitesi Yayınlarından yeni dizi: Imprint

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), yeni dizisi Imprint ile Türkçe edebiyatın çağdaş klasiklerini Türkiye’de yaşayan yabancı okurlarla buluşturuyor. Koç Üniversitesi Yayınları ve Imprint Press işbirliğiyle yürütülen projeyle, Türkçe edebiyatın saygın isimlerinin sevilen eserleri özenli İngilizce çevirileriyle okurların beğenisine sunuluyor. Dizinin yayımlanan ilk iki kitabı, İhsan Oktay Anar’ın The Book of Devices’ı ile Ahmet Güntan’ın The Tribe of the Esraris.’i.

Tanıtım bülteninden

Türkçe edebiyatın en özgün kalemlerinden biri olan İhsan Oktay Anar, Türkçede Kitab-ül Hiyel adıyla İletişim Yayınları tarafından yayımlanan The Book of Devices isimli romanında, üç kurmaca Osmanlı mucidinin yer yer komik, yer yer trajik hikâyelerini anlatıyor. Anar’ın okurlarının iyi tanıdığı ve sevdiği, Osmanlıcayla modern Türkçe karışımı, oyuncu ve eğlenceli bir dille yazılmış olan kitapta 19. yüzyıl başı İstanbul’u kanlı canlı bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. 

The Book of Devices

Yazan: İhsan Oktay Anar

Çeviren: Gregory Key

Ahmet Güntan’ın Esrariler. adlı kitabının İngilizce çevirisi olan The Tribe of the Esraris. ise, Güntan’ın Türkiye ve dünyayla ilgili pek çok konudaki düşünce, soru ve tepkilerini içeren bir dizi şiirsel fragmandan oluşuyor. Felsefi bir günlük olarak da okunabilecek The Tribe of the Esraris., ünlü bir şairin içinde yaşadığımız zamanlara düştüğü açık yürekli notlar olarak da görülebilir.

The Tribe of the Esraris.

Yazan: Ahmet Güntan

Çeviren: Ali Alper Çakır

edebiyathaber.net (5 Haziran 2018)

Yorum yapın