Keçi’nin YAZ 2020 sayısı yayında

Temmuz 28, 2020

Keçi’nin YAZ 2020 sayısı yayında

Yayın hayatında 6 yılı geride bırakan Keçi’nin 13. sayısı, “eğitimde edebiyat”a ilişkin arşiv niteliğinde bir içerik sunuyor. YAZ 2020 sayısına keciedebiyat.com adresinden ücretsiz olarak erişmek mümkün.

E-dergi Keçi’nin YAZ 2020 sayısı, edebiyat ve sanat dünyasının önemli isimlerini buluşturuyor. Ahmet Mümtaz Taylan, Gülten Dayıoğlu, Behiç Ak, Müren Beykan, Mine Soysal, İshak Reyna, Burcu Aktaş ve Prof. Dr. Nermin Yazıcı birbirinden özgün içerikleriyle eğitimde edebiyatın güncel başlıklarını tartışıyorlar.
 
Günışığı Kitaplığı’nın düzenlediği, Türkiye’nin dört bir yanından gelen eğitimcilerin katılımıyla gerçekleşen 13. Eğitimde Edebiyat Semineri’nin tüm içeriğinin yer aldığı dergide, yeni kuşakların okuma denklemi, kitap incelemeleri, eğitimde edebiyatın yaratıcı uygulamalarla kullanımı gibi eğitimcileri ve kütüphanecileri ilgilendiren çeşitli konular ele alınıyor. Usta sanatçılar ve edebiyatçılar, yıllara yayılan verimlerinden süzdükleri deneyimleri ve hikâyeleri paylaşıyorlar.
 
Odağına edebiyatı ve insanı koyarak, zengin içeriğiyle okuma kültürümüzü geliştirmeyi amaçlayan Keçi, özellikle akademisyen, yayıncı, sanatçı, çevirmen, tasarımcı, editör, kütüphaneci ve eğitimciler tarafından ilgiyle izleniyor. 

Dergi editörü Halil Türkden’in başyazısından: “Edebiyat, en zor zamanlarımızda bizi dünyadan uzaklaştıran bir uzaygemisi, zamanın ötesine geçiren bir makine… İnsanlığın, evden çıkamadığı karantina sürecinde edebiyat ve sinema başta olmak üzere kültür sanat ürünlerine sıkı sıkı sarılması, dahası ilk uzay turistini göndermiş olması manidar değil mi?

E-dergimiz yola çıktığı 2014’ten bu yana kültür sanat ortamına etki eden zorlu koşullara rağmen, ortak konuları, ortak meseleleri ve yeni çözüm yollarını işlemeye devam etti. İlk günden bu yana ‘her şeye rağmen’ ve ‘inadına edebiyat’ şiarıyla yoluna devam eden Keçi’yi yine zorlu yollardan, patikalardan yürütüp, özgün bir içerikle siz sevgili okurlarımıza sunuyoruz.”

edebiyathaber.net (28 Temmuz 2020)

Yorum yapın