Kas hastası bir çocuk ve sakat bir köpeğin dostluk hikâyesi

Şubat 9, 2015

Kas hastası bir çocuk ve sakat bir köpeğin dostluk hikâyesi

haatchiWendy Holden’ın kaleme aldığı “Haatchi ve Küçük Dostu“, Koton Kitap tarafından Arın Rubacı çevirisiyle yayımlandı.

“Haatchi ve Küçük Dostu”, yaşama beraber tutunan kas hastası bir çocuk ile şiddete maruz kalmış sakat bir köpeğin dostluk hikâyesini anlatıyor.

Haatchi, İngiltere’nin başkenti Londra’da henüz beş aylıkken tren raylarına bağlandığı için kuyruğu ve sol arka bacağını kaybetmiş bir Anadolu çoban köpeği. Owen ise henüz 8 yaşında bir çocuk. Dünyada sadece 100 kişide bulunan bir kas hastalığı olan Schwartz-Jampel Sendromu’yla mücadele ediyor. Kaslarının kontrolsüzlüğü ve aşırı kasılmasından ötürü yürüyemiyor. Hayatının büyük bölümü tekerlekli sandalye üstünde geçiyor.

Her şey Haatchi için internete verilen sahiplendirme ilanını gören Owen’ın ailesinin, Haatchi’nin oğulları için mükemmel bir dost olacağını düşünerek köpeği sahiplenmesiyle başladı. Haatchi ile Owen, buluştukları günden beri birbirlerinin en yakın dostu oldular. Haatchi’yle tanışmadan önce insanlarla iletişim kurmaktan çekinen ve evinden hiç çıkmak istemeyen Owen, Haatchi’nin hayat enerjisiyle yeniden yaşam sevinci kazandı.

Satılan her kitabın 1 TL’si Yaşam Hakkına Saygı Derneği’ne, 1 TL’si de Türkiye Kas Hastalıkları Derneği KASDER’e bağışlanacak.

edebiyathaber.net (9 Şubat 2015)

Yorum yapın