Ödüllü şiir kitabı “Dil Altındaki Sessizlik” raflarda

Mart 22, 2023

Ödüllü şiir kitabı “Dil Altındaki Sessizlik” raflarda

Aytekin Karaçoban’ın “Dil Altındaki Sessizlik” adlı kitabı Kaos Çocuk Parkı etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Karaçoban’ın “Dil Altındaki Sessizlik” adlı şiir kitabı çocukluğundan el alarak çocukluk anıları merkezinde, estetik bir zeminde iş gören ve incelikli duyuşlarla biçimlenen usta işi bir şiir kitabıdır. Çocukluk özelinde kırılmalar ve kırgınlıklar, hâl olarak yaşanan aşk deneyimi, sessizlik arayışı, doğanın varsıl yapısı, nesnelerin insan yaşamındaki yeri, ilk gençlik, zaman ve insanlık düşleri vb. izleklerin öne çıktığı bu değerli şiir kitabının, şairin estetik kavrayışı, düşsellik ve aşkın iyileştirici gücüyle biçimlenerek doğaya, saflığa, çocukluğa yöneldiği dil titizlikleriyle dolu imge eksenli bir şiir yapıtıdır.

“Dil Altındaki Sessizlik” adlı 2022 Émile Blémont Şiir Evi Rimbaud Ödüllü kitap, şiir beğenisi bakımından incelmiş şiir sever okurların dikkatine sunuluyor.

Şair hakkında

Aytekin Karaçoban, 1958’de Kırşehir’de doğdu. Lise öğrenimini Ankara’da tamamladı (1976). Diyarbakır’da, Dicle Üniversitesi, Fransız Dili ve Eğitimi Bölümü’nü bitirdikten sonra, 1985 yılından başlayarak aynı fakültede iki yıl araştırma görevlisi olarak çalıştı. Bunun ardından Fransa’da “Fransız Direniş Şiiri” üzerine yüksek lisans yaptı. 1990 yılından bu yana Fransa’da yaşıyor. 1978 yılından bu yana şiirleri, yazıları, düzyazı ve şiir çevirileri Türkiye’de ve Fransa’daki çeşitli dergilerde yayınlanmaktadır.

edebiyathaber.net (22 Mart 2023)

Yorum yapın