Daron Acemoğlu ve Simon Johnson’dan “İktidar ve Teknoloji”

Kasım 20, 2023

Daron Acemoğlu ve Simon Johnson’dan “İktidar ve Teknoloji”

Daron Acemoğlu ve Simon Johnson’ın yazdığı “İktidar ve Teknoloji” Cem Duran çevirisiyle Doğan Kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Tarih boyunca teknoloji ve ilerleme el ele yürüyen iki kavram olarak değerlendirildi. Teknoloji çoğu zaman gücü elinde bulunduranlar tarafından yönlendirildi, ancak her zaman toplumun yararı gözetilmedi. 

Bugün teknoloji küçük bir grubun kontrolündeyken, iktidar ile teknoloji ilişkisini yeniden düşünmek elzem.

Daron Acemoğlu ve Simon Johnson bu ilişkiyi tarihsel süreçte ele alıp teknolojiye gözetim değil, demokratikleşme aracı olarak yeniden yön verilmesi gerektiğini savunuyorlar. Ekonomi ve tarihten ustalıkla süzdükleri bilgiler ışığında yeni bir vizyon öne sürüyorlar.

Tadımlık>>>

Yazarlar Hakkında

Daron Acemoğlu, MIT’de en yüksek fahri unvan olan Enstitü Profesörlüğü sahibidir. Refahın ve yoksulluğuntarihsel kökenleri, yeni teknolojilerinekonomik büyüme, istihdam veeşitsizlik üzerindeki etkileri konularınıyirmi beş yıldır araştırıyor.Ulusların Düşüşü,Dar Koridor(JamesRobinson’la birlikte) adlı kitaplarıDoğan Kitap tarafından yayımlanmıştır. Yazarın Sayfası 

Simon Johnson, MIT Sloan School’da Ronald A. Kurtz Girişimcilikprofesörüdür. IMF’de başekonomistlikyapmış olan Johnson, otuz yıldırdünya ekonomik krizleri ve iyileşmeleri üzerine çalışıyor.Jump-StartingAmerica(Jonathan Gruber’le),White House Burningve13 Bankers(James Kwak’la) kitaplarının yazarıdır. Yazarın Sayfası 

edebiyathaber.net (20 Kasım 2023)

Yorum yapın