“Kaybolan Defterler” adlı sanat ve edebiyat sitesi yayında

Şubat 9, 2015

“Kaybolan Defterler” adlı sanat ve edebiyat sitesi yayında

kaybolandefterlerÖn çalışması 2013 yılının son çeyreğinde yapılan sanat ve edebiyat sitesi düşüyle harmanlanmış Kaybolan Defterler,  2015 yılı ocak ayında yayın hayatına başladı.

Kuruluş bildirileri:

“Günümüz Sanat ve Edebiyat çevrelerinin gitgide ticari odaklı birer mezbahaya dönüştüğü şu günlerde, çürük kokan kelimelere karşı, yeni ve temiz bir sayfa açmak isteyen ve seçkin eserler yaratan Kaybolan Defterler ekibi; Öykü’ye, Şiir’e ve Deneme’ye yeni bir anlam ve biçim katarken, sıkça karşı karşıya kaldığımız “kopyala yapıştır” kültür-sanat-edebiyat anlayışından ziyade, kendinden “Türkiye’de ilk kez” cümlesiyle bahsettirecek üretimler yapmak, okuyucularına haberler ulaştırmak; yeni kalemler ve yeni zihinlerle “Biz de buradayız!” demek istiyor.

Okuyucu ile birebir iletişimi kendine bir kural olarak belirlerken, okuyucudan aldığı dönütlerle daha çok gelişim, daha çok üretimi amaçlayan Kaybolan Defterler; Günümüz teknoloji çağında, öncelikli olarak bir arşiv niteliği taşıyan internet sayfasıyla yazın dünyasına girişini yaptı. Öyküden şiire, denemeden eleştiriye, sinemadan müziğe, görsel sanatlardan sahne sanatlarına kadar birçok alanda üretimlere yer verecek Kaybolan Defterler, www.kaybolandefterler.com internet sayfası üzerinden üretimlerine başladı.

Kaybolan Defterler’in asıl ve en önemli düşü ise, zaman içerisinde raflarda yerini alacak ve arşiv niteliğinde sayılabilecek bir Sanat-Edebiyat Bülteni oluşturma isteğidir. Her birinin kendince kült birer eser niteliği taşımasını istedikleri Kaybolan Defterler Dergisi için ön hazırlıklar yapılmakta.”

edebiyathaber.net (9 Şubat 2015)

Yorum yapın