Jules Verne ile Antarktika’nın büyüleyici dünyasına yolculuk

Aralık 2, 2019

Jules Verne ile Antarktika’nın büyüleyici dünyasına yolculuk

Jules Verne’in çocuklara yazdığı Buzlar Sfenksi, Tonguç Çulhaöz çevirisiyle Bilgi Yayınevi tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Jules Verne en önemli romanlarından biri olan Buzlar Sfenksi’nde, Edgar Allan Poe’nun izlerini takip ediyor ve okurlarını buzdağlarının göz kamaştırıcı dünyasına davet ediyor.

Cesur yürekli kaptanlar ve tayfalar, efsanevi yelkenli gemiler, buzdağları, bankizler, elektriksel ve atmosferik fırtınalar, kutup kızıllıkları, takımadalar, foklar, penguenler, albatroslar… Antarktika’nın büyüleyici dünyasına hoş geldiniz!1

Yazar Hakkında:

8 Şubat 1828’de Nantes’ta (Fransa) doğdu. Hukuk öğrenimi görmek üzere gittiği Paris’te yazarlığa yöneldi. Oyunlar ve librettolar yazmaya başladı. Bir yandan da Le Musée des Familles adlı dergiye öyküler yazıyordu. İlk romanı Balonla Beş Hafta, 1863’te yayımlandı. Henüz tam olarak keşfedilmemiş Orta Afrika üzerinde balonla yapılan heyecanlı bir yolculuğun öyküsü olan bu romanının gördüğü ilgi üzerine, diğer romanlarını peş peşe yayımladı: Dünyanın Merkezine Yolculuk (1864), Aya Yolculuk (1865), Ayın Etrafında (1870). İki başyapıtından biri olan Denizler Altında 20 Bin Fersah, esrarengiz kaptan Nemo’nun Nautilus adlı denizaltısıyla yolculuklarının, Seksen Günde Devriâlem ise iddia üzerine gerçekleştirilen bir dünya turunun öyküsüdür.

1886’da kaza sonucu sakat kalması, zaten içe dönük bir kişiliğe sahip olan Verne’in yaşamında oldukça kötü etkiler yarattı. Son yıllarını Amiens’de inzivaya çekilerek geçirdi. Jules Verne, 24 Mart 1905’te Amiens’de öldü.

www.bilgiyayinevi.com.tr

edebiyathaber.net (2 Aralık 2019)

Yorum yapın