İrem Horoz Aydındağ’a 4 soru | Mehmet Özçataloğlu

Mart 8, 2023

İrem Horoz Aydındağ’a 4 soru | Mehmet Özçataloğlu

1.Neden çocuklar için yazıyorsunuz?

En önemlisi içimdeki çocuk hiç büyümüyor. Kitaplarım tanıdığım, tanımadığım bir sürü çocuğa ulaşıyor ve bu paylaşım beni çok mutlu ediyor. Onlarla aramızdaki güçlü bağı hissedebiliyorum. Onlar için üretirken, yazarken hayal kurmaya devam ediyorum bu bana ilham veriyor. Ben çocuk gelişimci ve eğitimcisiyim. Çok uzun yıllardır mesleğim gereği günlerimin çoğunu çocuklarla geçiriyorum. Onlarla çalışırken, onlar için üretirken çoğu zaman onların da gözünden dünyaya bakıyorum. Çocuklar için yazmanın, çizmenin zor olduğunu söyleyebilirim; çocuk gelişimini, psikolojisini iyi bilmek ve bunun için mesleki yetkinliğe sahip olmak gerektiğini düşünüyorum. Deneyimlediğim, gözlemlediğim, okuduğum, çalıştığım çoğu şeyden kitapları yazarken, çizerken de faydalandığımı söylemek isterim.

2.Okuduğunuz ilk çocuk kitabı hangisiydi? Sizde ne gibi izler bıraktı?

İlkini hatırlamıyorum ama Jules Verne, Hans ChristianAndersen,ÖmerSeyfettin,GültenDayıoğlu,OlıverTwist çok sevdiğim yazarlardır.Şimdilerde ilkokul döneminde okuduğumu hatırladığım kitaplara yeniden göz gezdirmeyi, şimdiki yaşımla karşılaştırmayı seviyorum. İlklerin hayatımızdaki yeri çok anlamlı.

3.Bu kitabı keşke ben yazsaydım, dediğiniz bir kitap oldu mu?

Keşke ben yazsaydım demedim hiç çünkü her kitap incelediğimde yazarını da tanıma şansı buluyorum ve beğendiğim kitapları daha çok paylaşmak istiyorum. Onların dünyasını, hayata bakışını, yaratıcılığını, resimlerini öğrenmek benim için bir deneyim bence. İyi ki yazmış diyorum ve başarılarından dolayı mutlu oluyorum.

4.Çocuklara yönelik kitaplardan en son hangisini okudunuz?

Her gün 2-3 kitabı detaylı incelediğimi ve okuduğumu söyleyebilirim. Mesleğim ve ilgi duymamdan ötürü çocuk kitaplarını çok takip ediyorum.

Bugün seansımıza eşlik eden son kitap ‘Babasının Bir Tanesi oldu. (2-6)

Fakat bir süredir 7-12 yaş aralığına uygun çocuk kitaplarımızı inceliyorum.

edebiyathaber.net (8 Mart 2023)

Yorum yapın