Hiç Tindim Gördünüz mü?

Nisan 26, 2023

Hiç Tindim Gördünüz mü?

Sally Gardner’ın yazdığı Lydia Corry’nin resimlediği Tindimler ve Çöpo Adası Can Çoçuk’tan Tuğçe Özdeniz çevirisiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Doğayı koruma konusunda yaratıcı olmanın tam zamanı! Yazar Sally Gardner ile çizer Lydia Corry’nin anne-kız ortak yaratımı ”Tindimler ve Çöp Adası”, genç okurları çevreci ve bir o kadar eğlenceli bir hikâyeyle buluşturuyor!

Çok ufaktırlar, o yüzden gözden kaçırmış olabilirsiniz. Tindimler dünyanın en eski geridönüşümcüleridir, harıl harıl bugünün çöplerini yarının hazinesine dönüştürürler.
Hadi siz de gelin, Kuka, Dem, Pinçik, Kaptan Kaşık ve Çöp Adası’nın diğer Tindimleri ile tanışın!

‘Birimizi gökyüzüne kaldıracak bir şeye ihtiyacımız var,’ dedi. ‘Bu şeyin ucundaki kişi bize seslenip nereye gitmemiz gerektiğini söylerdi.’
‘Böyle bir şeyimiz var!’ diye bağırdı Kuka, Dem ve Pinçik bir ağızdan.
‘Öyle mi gerçekten?’ diye sordu Martı Nine.
‘Evet, kırmızı bir balon,’ dedi Dem. ‘İçinde gökkuşağı renklerinde bir denizyıldızıyla.’
‘Balon mu?’ dedi Yabankazı Papyon. ‘İşte bu gerçek bir hazine.’ Ayağa kalktı. ‘Hemen şimdi bu balona bakmaya gidiyorum. Aaa, bu arada, hiç gökkuşağı renklerinde bir denizyıldızı görmedim.’

Sally Gardner & Lydia Corry Anne-kız ikilisi Sally Gardner ile Lydia Corry sıkı birer çevrecidir. Sally, Costa Ödüllü ve Carnegie Madalyalı bir yazardır. Lydia’nın ilk resimli kitabı Sekiz Prenses ile Sihirli Ayna ise 2019 yılında Guardian En İyi Kitap Ödülü’ne değer görülmüştür.

edebiyathaber.net (26 Nisan 2023)

“<strong>Hiç Tindim Gördünüz mü?</strong>” üzerine bir yorum

Yorum yapın