Hiç Tindim gördünüz mü?

Aralık 5, 2023

Hiç Tindim gördünüz mü?

Sally Gardner‘ın yazdığı, Lydia Corry’nin resimlediği “Tindimler ve Kaplumbağa Karmaşası”, 7 ve üzeri yaş grubu için Tuğçe Özdeniz çevirisiyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Çok ufaktırlar, o yüzden gözden kaçırmış olabilirsiniz. Tindimler dünyanın en eski geridönüşümcüleridir, harıl harıl bugünün çöplerini yarının hazinesine dönüştürürler. Tindimlerin yaşadığı Çöp Adası’nda macera “Tindimler ve Kaplumbağa Karmaşası” ile  devam ediyor. Gelin, siz de bu yepyeni macerada Tindimlere katılın!

ÇATIRT! Şişe Dağı Çöp Adası’ndan kopup denize sürüklenir ve Kaptan Kaşık’la Bay Süpürge’yi de beraberinde götürür.

Tindimler kurtarma operasyonu başlatırlar ve hayatlarında ilk defa Uzun Bacaklı Minişlerle tanışırlar. (Yani bizim deyişimizle çocuklarla!) Tindimler ve Uzun Bacaklılar beraber yavru kaplumbağaları kurtarmak için kolları sıvarlar.

Doğayı koruma konusunda yaratıcı olmanın tam zamanı!

O akşam, güneş batarken Kaptan Kaşık ve Süpürge Bey bir kayaya oturmuş, uçsuz bucaksız okyanusu seyrediyorlardı. Dylan nazik davranarak onlara bir tabak yemek getirmişti. Kaptan Kaşık ve Süpürge Bey sessizce yemeklerini yediler. İkisinin de aklında aynı düşünceler vardı. Çöp Adası, bu uçsuz bucaksız tuzlu suların neresindeydi ve dönüştürülmüş plastik bardaklarla dolu bu dünyada, oraya nasıl döneceklerdi?

Sally Gardner & Lydia Corry Anne-kız ikilisi Sally Gardner ile Lydia Corry sıkı birer çevrecidir. Sally, Costa Ödüllü ve Carnegie Madalyalı bir yazardır. Lydia’nın ilk resimli kitabı Sekiz Prenses ile Sihirli Ayna ise 2019 yılında Guardian En İyi Kitap Ödülü’ne değer görülmüştür.

edebiyathaber.net (5 Aralık 2023)

Yorum yapın