Sezin Mavioğlu, “Karınca Adası”yla 30 Nisan’da okuyucularıyla buluşuyor

Nisan 26, 2023

Sezin Mavioğlu, “Karınca Adası”yla 30 Nisan’da okuyucularıyla buluşuyor

Sezin Mavioğlu, Dinozor Çocuk’tan çıkan Karınca Adası adlı resimli kitabını 30 Nisan Pazar günü 14.00-15.30 saatleri arasında Penguen Kitabevi Kazasker’de imzalayacak!  Karınca Adası’nda minik okurlar, sığındığı bir “kitap evi”nde kitapların zengin dünyasına dalan bir karıncayla birlikte hem eğlenceli hem de öğretici bir yolculuğa çıkıyorlar.

Ayrıntı Yayınları’nın “İyi bir gelecek mutlu çocuklarla kurulabilir, mutlu çocuklar ise özenli kitaplarla gelişebilir” diyerek yola çıkan markası Dinozor Çocuk, Sezin Mavioğlu’nun yazdığı, Cansu Dinç’in resimlediği Karınca Adası’nı ocak ayında çocuklarla buluşturdu.

Uzun zaman önce “kitap evi”ne sığınmış olan karınca, nefis kokuları duyup kitabından dışarı çıkar ve kütüphane rafında gezinirken karşılaştığı tüm kitaplarla ilgili bilgi sahibi olmaya başlar. Karıncamız raflardaki bu yolculuğunda şiir, öykü, roman türlerinden oluşan büyük bir aileyle tanışır. Macera düşkünü gezi kitaplarının anlattıklarının büyüsüne kapılır. Profesör kitaplardan ise o güne kadar kendi türüyle ilgili bilmediği bir şeyi öğrenir. Acaba kitap dostları,  karıncamıza neler anlatacaktır?

Sezin Mavioğlu’nun imza etkinliği, 30 Nisan 2023 Pazar günü 14.00-15.30 saatleri arasında Penguen Kitabevi Kazasker’de gerçekleşecek.

Sezin Mavioğlu kimdir

1999 yılında İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdikten sonra edebiyat öğretmenliğine başladı ve halen görevine devam ediyor. Yazın dünyasına ilk olarak Türkiye Hikâyelerini Anlatıyor öykü derlemesiyle birlikte adım attı. Bir Göl Kıyısı Hikâyesi adlı öyküsünde çocukluğunun “cennet bahçesi”ni anlattı. Sonra da o bahçeye dönerek çocuklara öyküler yazmaya başladı. Kitap Karıncası bu bahçenin ilk meyvesi oldu. Peşinden Çakıltaşı adlı resimli öykü kitabı, Dinozor Çocuk tarafından yayımlandı. Kartal ve Kumru adında iki çocuğu var, kaleme aldığı öykülerin en güçlü eleştirmenleri onlar…

edebiyathaber.net (26 Nisan 2023)

Yorum yapın