Gianni Rodari’den çocuklar için yeni bir kitap: “Küçük Kerevit”

Nisan 6, 2015

Gianni Rodari’den çocuklar için yeni bir kitap: “Küçük Kerevit”

kucuk_kerevit_kapak.inddAndersen ödüllü İtalyan yazar Gianni Rodari’nin yeni kitabı Küçük Kerevit, okumayı henüz öğrenmiş tüm çocuklar için Can Çocuk Yayınları’ndan çıktı.

Gianni Rodari, seçtiği yolda cesaret ve kararlılıkla yürüyen büyük yürekli küçük bir kerevitle buluşturuyor okuru.

Tüm kerevitler geri geri yürürken Küçük Kerevit ileri doğru yürümek isterse sizce bunu başarabilir mi? Bu tercihini gerçekleştirebilmek için onu uzun ve zorlu bir yolculuk bekliyor. Fakat Küçük Kerevit şuna öyle emin ki yolundan kolayca vazgeçecek gibi değil: Kendin olmak, eğlenceli, değerli ve kesinlikle eksiksiz bir yaşam biçimi!

Çocuk edebiyatının en önemli ödülü kabul edilen Hans Christian Andersen Ödülüne 1970 yılında layık görülen dünyaca ünlü İtalyan yazar Gianni Rodari’nin Can Çocuk Yayınları’ndaki kitaplığı giderek büyüyor. Can Çocuk, Türkiyeli okurları beş yeni Rodari kitabıyla buluşturuyor: Güzel Periler, Kolezyum’u Çalan Adam, Çizgi Roman Faresi, Artı İki, Küçük Kerevit. “İlk Okuma Kitapları” dizisinden çıkan tüm bu kitaplar okumayı henüz öğrenmiş çocukları birbirinden renkli serüvenleriyle buluşturacak.

Gianni Rodari

İtalya’nın yetiştirdiği en iyi çocuk kitapları yazarı olarak tanınan Gianni Rodari, daha on yaşındayken şiirler yazıyor, müzikle uğraşıyordu. Amacı müzisyen olmaktı. Yirmi yaşında müzik öğretmeni oldu. Uzun süre gazetecilikle uğraşan yazar, bir çocuk gazetesinin yönetmenliğini de yaptı. 1947’den beri çocuklar için yazan Rodari, 1970 yılında Hans Christian Andersen Ödülü’nü aldı.

edebiyathaber.net (6 Nisan 2015)

Yorum yapın