Deniz Erbulak’tan tüyler ürpertici bir polisiye: Mezarlığın Sırrı

Ocak 12, 2023

Deniz Erbulak’tan tüyler ürpertici bir polisiye: Mezarlığın Sırrı

Deniz Erbulak’ın yazdığı, Fulya Ecem’in resimlediği “Mezarlığın Sırrı”, 10 ve üzeri yaş grubu için Doğan Çocuk tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Sırlar serisi başlıyor! Soluk soluğa bir polisiyeye hazır olun.

Okuldaki kürek kaybolmuştu. Evet kürek… İlker eşyaların kaybolmasından hiç hoşlanmazdı ve tek derdi küreği bulup duvardaki yerine asmaktı. Öykü’nün derdi kürek filan değildi.  Mezarlıkta gördüğü hortlağın peşindeydi. 

Ama korkuyordu da… Ya gerçekse? Ozan ise hortlaklara inanmazdı. Ama inanan herkesin izlemesi için güzel bir hortlak videosu çekecekti ve kesinlikle ünlü olacaktı. Sonuçta üçünün de o ürpertici mezarlığı kontrol etmesi ve terk edilmiş köşke girmesi gerekiyordu. Hortlakla karşılaşınca ne mi yapacaklardı?  İşte buna karar vermemişlerdi henüz.

Saat gece yarısını çoktan geçmişti.

Gri Yokuş’un sonundaki eski mezarlıkta bir gölge dolanıyordu. 

Mezarlığın karşısındaki Müzeciler Apartmanı’nda oturan Hayri Müzeciler, yediği tavuktan rahatsız olup yatağından kalkmasaydı, muhtemelen gölgeden haberdar olmayacaktı. 

Ama oldu. 

Yaşlı adam, midesini tutarak yatağından doğrulduğunda saat gecenin dördüydü. 

Terliklerini ayağına geçirirken ürperdi. 

“Yağmur mu yağacak ne?” dedi huysuz bir homurtuyla. 

Bu, birine yöneltilmiş bir soru değildi çünkü yaşlı adam yalnız yaşıyordu. 

Gri, uzun hırkasını sırtına geçirdi. 

Ayaklarını sürüyerek yatağın etrafından dolandı. 

Dolanırken de her zamanki alışkanlığıyla pencereden dışarı baktı.

Deniz Erbulak 1971’de Manisa’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini aynı kentte tamamladı. Akdeniz Üniversitesi’nden 1992 yılında jeoloji mühendisi olarak mezun oldu. 1996-1999 yılları arasında KKTC’de ve sonrasında Manisa’da, jeoloji mühendisi olarak çalıştı. İlk ve orta öğrenimi boyunca çeşitli hikâyeler ve roman taslakları yazan Erbulak, mühendis olarak çalıştığı dönemde de yazmaya ve roman denemelerine devam etti. 2003 yılında kendi çocukları için yazıp resimlediği hikâye kitapları, K Yayınları tarafından yayımlandı. 2007 yılında ilk gençlik romanı 14 Yaşında Bir Genç Kızım Ben Doğan Egmont Yayınları tarafından basıldı. Ardından serinin diğer üç kitabı geldi. Devamında ise 15 Yaşında Bir Genç Kızım Ben serisi dört kitabıyla daha okuyucuyla buluştu. Liseli gençlerin arkadaşlıklarını anlattığı Bu Hayat Benim serisi ve ardından gelen Ölü Bir Kızın Maceraları adlı seriler de genç okurlardan çok yoğun ilgi gördü. Ardından Mete adlı karakterin eğlenceli maceralarının anlatıldığı METE-Centilmen Sporcu ve METE-Bu Gezegeni Seviyoruz kitapları okuyucuya ulaştı. Öğretmen adlı romanında ise genç bir müzik öğretmeninin birbiriyle hiç anlaşamayan beş öğrencisiyle kurduğu imkânsız koronun hikâyesini ele aldı. Yazarın polisiye-macera türünde yazdığı son romanı Tuhaf Tesadüfler – Şifreli Kâğıt, içindeki çizgi roman sayfalarıyla da okuyucunun ilgisini çekti. Yetişkin okurlara yönelik romanları da bulunan Deniz Erbulak, eşi ve iki oğluyla Manisa’da yaşamakta ve yazı hayatını sürdürmektedir. 

Fulya Ecem Temmuz 1992 yılında Lüleburgaz’da doğdu. Anadolu Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu. İkinci Üniversite olarak Anadolu Üniversitesi Felsefe Bölümüne devam ediyor. Karma sergilere ve fuarlara katıldı. Edebiyat, sinema, felsefe ve sanatla ilgileniyor. Gotik ve korku edebiyatı tutkunu. Karanlık atmosferi olan illüstrasyonlar çizmekten keyif alıyor. İstanbul’da yaşıyor.

edebiyathaber.net (12 Ocak 2023)

Yorum yapın