Gençler için çağdaş sanatı yorumlama projesi “Teneffüs” 11 Haziran’da Arter’de

Mayıs 7, 2022

Gençler için çağdaş sanatı yorumlama projesi “Teneffüs” 11 Haziran’da Arter’de

Lise öğrencilerini çağdaş sanatla yakınlaştırmayı amaçlayan “Teneffüs” başlıklı etkinlik, Arter’in Öğrenme Programı kapsamında 11 Haziran Cumartesi günü saat 14:00’te gerçekleşecek. Defne Erkan yürütücülüğünde gerçekleşen proje, 15-18 yaş arası gençlerin Arter Koleksiyonu’ndaki eserlerle buluşarak yapıtlar üzerine düşünmelerine ve yeni yorumlar getirmelerine olanak sağlamayı amaçlıyor. Sınırlı sayıda katılımcıyla, ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinliğe katılmak için [email protected] adresine e-posta göndererek kayıt yaptırmak yeterli.

Her yaştan katılımcının yaratıcı süreçleri deneyimlemelerini amaçlayan Arter Öğrenme Programı, içinde yaşadığımız zamanı sanat aracılığıyla yorumlamaya yönelik etkinlikler sunuyor. Süreç odaklı atölyelerin ve çağdaş sanatı katılımcıların yorumuna açan rehberli turların yanı sıra Arter’in sergilerinden yola çıkan yorumlama etkinlikleri de devam ediyor.

11 Haziran 2022 Cumartesi günü saat 14:00’te Arter’de gerçekleşecek Teneffüs”başlıklı etkinlik, çağdaş sanatın özgürlüğü kucaklayan ve gelişmeye açık yapısı aracılığıyla katılımcılara nefes alabilecekleri ve hayatın karmaşasından uzaklaşabilecekleri bir ortam sunmayı amaçlıyor. Akran eğitimi modeli üzerine kurulu olan projenin yürütücüsü Defne Erkan, Arter’in güncel sergilerinde yer alan iki eseri 15-18 yaş aralığındaki gençlerle birlikte sergi mekânında yorumlayacak.

Katılımın kontenjanla sınırlı olduğu “Teneffüs” etkinliğine katılmak için, etkinlik tarihinden önce [email protected] adresine e-posta göndererek kayıt yaptırmak gerekiyor.

Arter’in güncel programlarına ilişkin daha detaylı bilgiye www.arter.org.tr adresinden erişilebilir. Arter Pazartesi hariç her gün açık. Kurumsal Sponsor Tüpraş’ın değerli desteğiyle, tüm sergilere giriş 24 yaş altı izleyiciler için her gün; Perşembe günleri ise her yaştan izleyici için ücretsiz. Arter Beraber üyeleri ise sergileri yıl boyunca ücretsiz ziyaret etmenin yanı sıra farklı ayrıcalıklardan faydalanıyor. Arter binasının Kütüphane, Kitabevi, Bistro by Divan, arka bahçe alanlarına ve Galeri 0’da yer alan sergiye giriş için bilet gerekmiyor. Ulaşım Sponsorları Ford Otosan ve Otokar’ın desteği sayesinde Taksim’den ve Tepebaşı’ndan ücretsiz servis araçlarıyla Arter’e ulaşılabiliyor.

Bilgi için:  arter.org.tr

DEFNE ERKAN HAKKINDA

Defne Erkan (d. 2004, İstanbul), Koç Lisesi’nde IB (International Baccalaureate) eğitimi görmektedir. Eğitim hayatı boyunca çeşitli mecralarda ve farklı sanat alanlarında çalışmalar yapan Erkan, uluslararası IB eğitim müfredatı aracılığıyla modern ve çağdaş sanat alanlarına ilgi duymaya başlamıştır. Fransa, Belçika ve Almanya gibi ülkelerdeki sanat müzelerinde geçirdiği vaktin ardından Teneffüs projesini kurgulamıştır. Lise öğrencilerini çağdaş sanatla yakınlaştırmayı amaçlayan proje, gençlerin Arter Koleksiyonu’ndaki eserlerle buluşmasını sağlayarak yeni yorumlar getirmelerine ve yapıtlar üzerine düşünmelerine olanak sağlar. 

edebiyathaber.net (7 Haziran 2022)

Yorum yapın