E-kitap 2018’de basılı kitabı geçecek!

Kasım 26, 2014

E-kitap 2018’de basılı kitabı geçecek!

amazon-kindle-books1PricewaterhouseCoopers araştırmacılarının yaptığı çalışmaya göre, dünya çapında e-kitap satışları 2018 yılında birinci sıraya yerleşecek ve dünyada basılı kitaptan çok elektronik kitap satılmaya başlanacak.

Mobil cihazların yaygınlaşması ve tabletlerin piyasaya girişi, son yıllarda e-kitap satışlarını artıran en önemli etkiler olarak göze çarpıyor. Hatta e-kitap satışlarındaki artışın yaratacağı büyük rantın farkına erken varan Steve Jobs’ın, Amazon’un sahibiyle elektronik kitap piyasasında bir tekel oluşturup fiyatları belli bir seviyenin üzerinde tutmak üzere yazıştıklarını ortaya çıkaran haberleri de okuduk.

Dünya çapında e-kitap satışları büyük bir ivme kazanmış durumda. ABD’de kitap satışlarından elde edilen gelirin % 40′ı e-kitap satışlarından geliyor. İngiltere’de de yayınevlerinin gelirinin % 25′ini e-kitap satışları oluşturuyor. 2018′e geldiğimizde ABD ve İngiltere’de yayınevlerinin kazançlarının yarısından fazlasının e-kitap satışından geleceği tahmin ediliyor. Avrupa’nın geri kalanında bu rakam biraz daha düşük. İspanya ve Fransa’nın % 20, Almanya’nın % 10 oranında kalması bekleniyor.

edebiyathaber.net (26 Kasım 2014)        

Yorum yapın