“Bağlaç” dergisi yayın hayatına son verdi

Kasım 9, 2015

“Bağlaç” dergisi yayın hayatına son verdi

98479_13012015222712“Bağlaç” dergisi yayın hayatına son verdiğini açıkladı.

Açıklama şöyle:

“Eylül 2013’te hazırlıklarına başladığımız, Ocak 2014’te 1. sayısını yayınladığımız 2 aylık periyodla çıkan Bağlaç Kültür Sanat Edebiyat Dergisi, 10 sayı düzenli olarak okurla buluşmuştur. Bu sayılarda Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Fakir Baykurt, Tevfik Fikret gibi çok bilinen kalemlerin yanında şair-yazar-ressam ve müzisyen Ertuğrul Oğuz Fırat da yer almıştır. Çocuk edebiyatı, tiyatro, edebiyatta direniş, Kıbrıs edebiyatı gibi zengin dosya konularıyla Bağlaç, edebiyat dünyamıza katkıda bulunmuştur.

İki yıldır yüzü aşkın şair, yazar, ressam, karikatürist, fotoğraf sanatçısı, sinemacı ve müzisyen ile bağ kurulmuş; düzenli yazışma ve görüşmeler yapılmıştır. Sanat-edebiyatla ilgili paneller düzenlenmiş, önemli görülen etkinliklere destek verilmiştir. Bu çalışmalarıyla Bağlaç edebiyat ve sanat dünyasında saygın bir yer edinmiştir. Bu süreçte Yayın Kurulu, haftalık toplantılar ile düzenli olarak biraraya gelmiş, edebiyat ve sanat dergiciliğinin zor şartlarına karşın yılmadan büyük bir özveri ile sorumluluklarını yerine getirmiştir. Bağlaç 1. Yıl Etkinliğinde dergide yer alan onlarca sanatçı ve edebiyatçının desteğiyle dergiyi daha da yaygınlaştırma olanağı yakalanmışken, bu etkinlikte Bağlaç’ı geliştirme sözü veren Alter Yayınevi sahibi Hasan İlhan, hiçbir gerekçe açıklamadan 11. sayıyı basmamıştır. Kendisi, aradan yaklaşık 2 ay geçmesine karşın telefon ve e-postalarımıza yanıt vermediği gibi yüz yüze görüşmekten de kaçınmıştır. Dergimizin 11. ve 12. sayıları hazır olduğu halde yayınevi iki ay boyunca Bağlaç’ı yayınlamamış, tüm girişimlerimiz ve çabalarımız sonuçsuz kalmıştır. Bağlaç Dergimizin geldiği bu noktadan dolayı üzgünüz ve kırgınız… Yayın Kurulu ve Genel Yayın Yönetmeni olarak, yoğun emek ve sevgiyle 10 sayı çıkardığımız Bağlaç Kültür Sanat Edebiyat Dergisi’nden tümüyle ilişkimizi kesmiş bulunduğumuzu üzülerek kamuoyuyla paylaşırız.

Bağlaç’ı bir çocuk gibi elinden tutup büyüten, ona en çok emek veren değerli Yayın Kurulu üyelerine teşekkür ederim.

Yine Bağlaç’ımızın bir fikir olarak hayatımıza girdiği andan itibaren bizi yalnız bırakmayan şair-yazar ve sanatçı tüm dostlarımızla 10 sayıdır destek veren okurlarımıza teşekkürü borç biliriz. Bu süreçte en önemli kazanımımız, kalıcı ve üretken ilişkiler kurmamız, yeni dostlar edinmemiz olmuştur. Bu kazanım doğrultusunda edebiyat ve sanata olan sevdamızla üretmeye devam edeceğiz. Edebiyat, sadece bir kanalda ilerlemez o hayatın bütün hücrelerine nüfuz eder. Bizler de olduğumuz her alanda, farklı araçlar yoluyla edebiyat serüvenimizi sürdüreceğiz.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

edebiyathaber.net (9 Kasım 2015)

Yorum yapın