“Dört Yanımız Kitap”ın konukları Esra Ergüven ve İrem Uzunhasanoğlu

Kasım 2, 2020

“Dört Yanımız Kitap”ın konukları Esra Ergüven ve İrem Uzunhasanoğlu

OKUYAY Platformu, Gazete Kadıköy ile bağımsız kitapçılığı ve okuma kültürünü odağına alan “Dört Yanımız Kitap” adlı söyleşi dizisine devam ediyor. Yeni haftanın konukları İyi Cüceler Kitabevi’nden Esra Ergüven ve yazar, çevirmen İrem Uzunhasanoğlu.

Türkiye Yayıncılar Birliği öncülüğünde hayata geçirilen, Kadıköy Belediyesi’nin ortaklarından biri olduğu OKUYAY Platformu’nun hazırladığı dizide, yazarlar eşliğinde Kadıköy kitapçılarıyla ve sahaflarıyla gerçekleştirilen söyleşiler okurlarla paylaşılıyor. Editör ve çevirmen Nazlı Berivan Ak tarafından gerçekleştirilen Dört Yanımız Kitap söyleşi dizisi, Gazete Kadıköy’de iki haftada bir yayınlanıyor.

Dört Yanımız Kitap’ın ilk konukları, Gergedan Kitabevi’nden Rüyam Yılmaz ve yazar Abidin Parıltı olmuştu. Devamında Barış Sahaf‘ın kurucusu Barış Bingöl ve yazar-çevirmen Fuat Sevimay‘la yapılan söyleşi okurlarla buluştu. Yeni haftanın yeni söyleşisinde bu kez söz Kadıköy’ün özel çocuk kitabevlerinden İyi Cüceler’den Esra Ergüven‘de. Çocukların hayal dünyalarını zenginleştirmeye, iyi kitabı geleceğin okur ve yazarlarına ulaştırmaya, Kadıköy ruhunun bir çocuk kitabevine yansımalarına dair samimi ipuçları söyleşide. İrem Uzunhasanoğlu ise hem yazarlığını, hem çevirmenliğini etkileyen bağımsız kitabevlerini, sahafları keyifli bir dille anlatıyor, sınırlar ötesinde başlayan kitabevi macerasını paylaşıyor. Kesişmelerin odağında ise hep Kadıköy var!

Çocukların hayal dünyalarını zenginleştirmeye, iyi kitabı geleceğin okur ve yazarlarına ulaştırmaya, Kadıköy ruhunun bir çocuk kitabevine yansımalarına dair samimi ipuçları söyleşide. İrem Uzunhasanoğlu ise hem yazarlığını, hem çevirmenliğini etkileyen bağımsız kitabevlerini, sahafları keyifli bir dille anlatıyor, sınırlar ötesinde başlayan kitabevi macerasını paylaşıyor. Kesişmelerin odağında ise hep Kadıköy var.

Dört Yanımız Kitap söyleşi dizisi çevirmen ve yazarların eşliğinde; Kadıköy’ün kitabevi ve sahaflarını keşfetmek için  iki haftada bir Gazete Kadıköy’de yayınlanıyor. İlk röportaja buradan, ikinci röportaja buradan, son yayınlanan röportaja ise buradan ulaşabilirsiniz.

edebiyathaber.net (2 Kasım 2020)

Yorum yapın