Müzeler ikinci kez kapanışla karşı karşıya

Kasım 2, 2020

Müzeler ikinci kez kapanışla karşı karşıya

Fransa ve Almanya’nın karantina kararlarını halkla paylaşmasının ardından Louvre ve Musee D’Orsay’dan kapılarını kapattıkları haberi geldi.

Avrupa ülkelerinde korona virüs vakalarında artışın gözlenmesiyle birlikte birçok ülke yeniden karantina kurallarını sıkılaştırdı. Almanya ve Fransa’daki kültür-sanat kuruluşları bir kez daha uzun bir süre kapılarının kapalı olması ihtimaliyle karşı karşıya…

Fransa’da İkinci Karantina

Almanya ve Fransa, bu hafta getirilen ulusal karantina önlemlerini duyurdu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, müzeler de dahil olmak üzere, ülkede zorunlu olmayan tüm sektörlerin çalışmasını durdurmasını içeren ulusal karantina kararını açıkladı.

Dünyaca bilinen Louvre Müzesi ve Musee D’Orsay ise Twitter üzerinden yaptıkları açıklamada “bir sonraki bildirime kadar kapalı olacakları” bilgisini paylaştı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak kısmi karantinayı duyururken; restoran, bar, tiyatro ve sinemaların kapatılacağını açıkladı. Ancak açıklamada müzeler yer almadı. Sanat galerileri de kısıtlı ziyaretçi kapasitesiyle hizmet vermeye devam edecek. Öte yandan Artnews’ın haberine göre Almanya eyaletlerinden Baden-Württemberg müzeleri kapatma kararı aldı.

İtalya ve İspanya’da Müzeler Açık

Bu hafta yeni karantina önlemlerini açıklayan İtalya ve İspanya’da müzeler açık kalmaya devam ederken, vaka sayısında artış gözlenen Belçika’da da başkent Brüksel’deki müze ve kamu galerileri 19 Kasım tarihine kadar kapalı. İsveç’te ise Stockholm ve Malmö’de bulunan Moderna Museet kapılarını kapatacağını duyurdu.

edebiyathaber.net (2 Kasım 2020)


Yorum yapın