İşte, çocuklar için birbirinden güzel tatil kitapları!

Haziran 12, 2017

İşte, çocuklar için birbirinden güzel tatil kitapları!

Children outdoors

Mehmet Özçataloğlu, tatilin keyfini sürmeye başlayan çocuklar için birbirinden güzel kitaplar önerdi:

  1. Savaşı Bitiren Sinek / Bryndis Björgvinsdottir / Can Çocuk

Uzak diyarlara yaptıkları bu yolculuk sırasında konakladıkları ülkede savaşla ilk kez tanışan sinekler bu saçmalığa bir son vermeyi kafaya koyar. Üstelik “Bir sineğin elinden ne gelir ki” demeden.

  1. Maya’nın Ağacı / Gökçe Ateş Aytuğ / Günışığı

Maya’nın Ağacı; çocukların, ağaçların, kedilerin ve kurguların aynı dili konuştuğunu duyumsatıyor. Her gün önünden geçilen ağacın hepimiz için anlamını sorguluyor.

  1. Hayal Sözleşmesi / Dilek Yardımcı / Tudem

Yakın ve uzak gelecekle ilgili hayallerinizi anlatan birer mektup yazın projesi, hayalleri gerçekleştirmek amacına dönüşüyor. Bir avuç çocuğun hayallerinin peşinden oradan oraya sürüklenişinin hikayesi.

  1. Fındıkistan / Nazlı Deniz Güler / Kırmızı Kedi Çocuk

Bu kitaptan çocuklara kalacak olan dostluk, dayanışma, paylaşım ve iyiliktir. Bir de ağızlarında fındık tadı…

  1. Yaramaz Şiirler / Refik Durbaş / Hep Kitap

Refik Durbaş, çocukları dizelerinde uyuyan kardan adamı, aklımızın dallarına konan kuşları, gölgesi çalınan ağaçları, tahta atıyla doktora giden dedeleri keşfetmeye çağırıyor.

  1. Göbekli ve Bir Ordu Kedi / Murat Aksoy / Çizmeli Kedi

Murat Aksoy kedilerle dolu bir dünyada ilginç bir yolculuğa çıkarıyor okurunu. Göbekli için insan demiştim ama yazarı “işaretli” diyor. İşaretli ne anlama geliyor onu da sabırla kitabı okuyan sonunda öğreniyor.

  1. Havaya Bak / Hacer Kılcıoğlu / Günışığı

Hacer Kılcıoğlu, havanın halleriyle duygu hallerini buluşturuyor. Çocukların başından geçenleri, yaşadıkları maceraları ve olan bitenin onlara hissettirdiklerini muzip bir dille anlatıyor.

  1. Kepler62- Davetiye / Parvela-Sortland / Can Çocuk

Ari ve erkek kardeşi Joni, popüler video oyunu Kepler62’nin peşinde. Bir söylentiye göre, bu aşırı zor oyunun bütün bölümlerini tamamlayabilen çocuklar uzaya giderek, yaşamı desteklemesi olası bir gezegeni araştırmaya hak kazanıyor. Peki, bu söylenti gerçek mi?

  1. Barış Takımı / Sevgi Özel / Kırmızı Kedi Çocuk

Bu kitapta tarihimize karşı duyarsızlığımız var. Tarihimizi yerinde öğrenemeyişimize, kitaplarda yer alan bilgilerle yetinişimize itiraz var. Bu kitapta Çanakkale’den Gelibolu’ya yolculuk var.

  1. Zirvenin Dibindeki Çocuk / John Boyne / Tudem

Kendini zirvede sanırken en dipte bulan, sevgi dolu, masum bir çocuğun güç hırsı ve yanlış seçimlerle parçalanan yaşam hikayesi. Çizgili Pijamalı Çocuk’un yazarından erdemler üzerine bir hikaye.

  1. Acemi Korsan / Nehir Yarar / Elma Çocuk

Hayal kurmak, farklı olmak yasak artık çocuklar için. Tornaya girecekler ve yaşıtlarıyla aynı bandın üzerinde ilerleyecekler.

  1. Muz Makinesi / Alexander Mc Call Smith / Hep Kitap

Patty, Yarasa Teyzesi ile Jamaika’da yaşayıp muz yetiştiriyor. Diğer üreticilerle rekabet etmekte zorlandıkları için Yarasa Teyze arazilerini satmayı düşünüyor. Patty’nin ise bu duruma bir çözüm bulması gerekiyor. Hem de hemen. Muzlu çikolatalı dondurma yerken aklına bir fikir geliyor. Bir makine icat etmek, muz makinesi.

  1. Telefona Dönüşen Kız / Fatih Erdoğan / Mavibulut

Melis bir sabah uyandığında kendini akıllı bir telefona dönüşmüş olarak buldu. Buna çok şaşırmamak gerekirdi çünkü Melis akıllı bir kızdı ve tabii ki akıllı bir kız eğer telefona dönüşecekse ancak akıllı bir telefona dönüşebilirdi. Sosyal medyanın ve akıllı cep telefonlarının hayatımızdaki yerini sorgulayan etkileyici bir roman.

  1. Arkadaşım Nasreddin Hoca / Süleyman Bulut / Can Çocuk

Nasreddin Hoca’nın adını duyar duymaz, hepimizin yüzünde bir gülümseme belirmez mi? Sadece gülümsem de değil, Nasreddin Hoca’nın fıkraları aynı zamanda düşündürür hepimizi.

  1. Dondurmam Tılsım / Müge İplikçi / Günışığı

Müge İplikçi, madenlerin karanlığını güneşli zeytin bahçelerine çıkarıyor. Maden kazaları, zeytinliklerin yok edilmesi gibi acıtıcı konuları, umut ve sevgi dolu bir pencereden aktarıyor.

  1. Unutma Beni / Aslı Eti / Kırmızı Kedi Çocuk

Dünyanın iyilik ve güzellik dolu olduğunu anımsatan bu kitap, bir kahramanlık öyküsü değil. Hem parçası olduğumuz dünyayı hem de içimizdeki iyiliği sonsuza dek korumayı, yıkmak yerine yapmayı, bozmak yerine iyileştirmeyi ve sevmeyi öğüt veren, bu basit gerçeği asla unutmamamızı fısıldayan bir masal.

  1. Şapkada Eriyen Bay Karp / Cary Fagan / Tudem

Kiracı Bay Karp, tıpkı Randolph gibi bir koleksiyoner. Peki,  bu eksantrik adam ne biriktiriyor? Pul mu? Kaşık mı? Yoksa küçültülmüş kafalar mı?

  1. Vahşi Robot / Peter Brown / Hep Kitap

Robot Roz, gözlerini ilk açtığında uzak bir adada yalnız olduğunu fark etti. Neden ve nasıl oraya geldiğini bilmeyen Roz’un tek amacı bu doğal ortamda varlığını sürdürebilmekti. Bu vahşi ortamda hayatını tehlikeye atan birkaç olay yaşadıktan sonra yaşamını devam ettirmek için en uygun yöntemin doğaya ayak uydurmak olduğu sonucuna vardı.

edebiyathaber.net (12 Haziran 2017)

Yorum yapın