“Barış Takımı Çanakkale’den Gelibolu’ya Geçiyor” raflarda

Ocak 17, 2017

“Barış Takımı Çanakkale’den Gelibolu’ya Geçiyor” raflarda

baris-takimiSevgi Özel ve İbrahim Dizman’ın çocuklara yazdığı, Nalan Alaca’nın resimlediği “Barış Takımı” dizisinin ilk kitabı “Barış Takımı Çanakkale’den Gelibolu’ya Geçiyor” Kırmızı Kedi Yayınevi etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Sınıf arkadaşlarıyla bir “Barış Takımı” kuran Ezgi ile tarihimizi öğreniyoruz!

Çanakkale’den Gelibolu’ya doğru yolculuğumuz başlıyor!

Ezgi, sizin arkadaşlarınızdan biri… İlköğretim öğrencisi… Altıncı sınıfa geçtiği yaz, sınıf arkadaşlarıyla “Barış Takımı”nı kurdu. Çanakkale Savaşlarından başlayarak yakın tarihimizi iyice öğrenmek istiyorlardı. Atalarımızın zaferler kazandığı yerleri görmek için yollara düştüler. Türlü maceralar yaşadılar. Gelibolu Yarımadasını gezdikçe şaşırdılar. Bilmedikleri ne çok şey varmış! Kendi tarihimizi anlayarak öğrendiler. Atatürk’ü daha iyi anladılar. Anladıkça daha çok sevdiler. Atatürk’le birlikte ülkemize emek verenleri de…

Barış Takımının Başkanı Ezgi durmayacak çocuklar. Çanakkale’den Anadolu’ya yürüyecek… Bakalım Ezgi bize neler anlatacak, neler öğretecek?

Sevgi Özel

On yaşından beri Ankaralı. İlk kitabı 1976’da çıktı. 1972’den bu yana TDK’de ve Dil Derneği’nde Yazım Kılavuzu’nun bütün baskılarının; 1983’ten sonra Türkçe Sözlük’ün çalışmalarına katıldı. 1983 yazında TDK kapatılınca buradan ayrıldı; yayınevlerinde yirmi yıl yayın sorumlusu olarak çalıştı. 1987’de 34 aydınla Dil Derneği’nin kurucuları arasında yer aldı. Derneğin genel yazmanı, astbaşkanı, başkanı olarak görevler aldı. Gazete ve dergilerde dil-yazına ilişkin onlarca yazısı yayımlandı; kimi TV’lerde izlence yaptı. Şimdi yalnızca yazıyor; ülkenin her yerindeki bilimsel, sanatsal etkinliklere katılıyor.

İbrahim Dizman

1961 yılında Çanakkale Biga’da doğdu. Türk Dili ve Edebiyatı öğrenimi gördü. 1983’ten bugüne çeşitli edebiyat ve tarih dergilerinde yazdı. İbrahim Dizman’ın roman, biyografi, Türk dili, inceleme-araştırma, çocuk edebiyatı alanında 16 kitabı bulunuyor. Tiyatro oyunları, film senaryoları yazan ve belgesel filmler de çeken Dizman, Kültür Bakanlığı Roman Başarı Ödülü, DİSK İşçi Edebiyatı Ödülü ve Behzat Ay Yazın Ödülü sahibi. Halen Ankara Üniversitesinde Türk dili okutmanlığı yapıyor.

edebiyathaber.net (17 Ocak 2017)

Yorum yapın