Meryem Ermeydan’dan çocuklara: “Eyvah! Ayakkabılarım Kaçıyor”

Mayıs 31, 2022

Meryem Ermeydan’dan çocuklara: “Eyvah! Ayakkabılarım Kaçıyor”

Meryem Ermeydan’ın çocuklara yazdığı, Eren Caner Polat’ın resimlediği “Eyvah! Ayakkabılarım Kaçıyor” Uçan Fil etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Eyvah! Ayakkabılarım Kaçıyor, Mert’in ayakkabılarının heyecanlı küçük kaçamağıyla çocukları çok eğlendirecek! Meryem Ermeydan’ın yazdığı, Eren Caner Polat’ın resimlediği Eyvah! Ayakkabılarım Kaçıyor, Epsilon Yayınevi’nin çocuk kitapları markası Uçan Fil’den çıktı.

Eşyalarını her zaman özensizce sağa sola fırlatan Mert, o sabah erkenden uyandı. Çomar’ın yemeğini vermek üzere kapıyı açtı. Ayakkabılarını ararken gördüklerine inanamadı. Son ayakkabıları da onu terk edip koşarak bahçeden uzaklaşıyordu. Mert, mama kabı elinde öylece arkalarından bakakaldı. Gördükleri bir rüya mıydı yoksa gerçekten ayakkabıları kaçıyor muydu? Peki şimdi Mert ayakkabıları olmadan ne yapacaktı?

MERYEM ERMEYDAN HAKKINDA

İki çocuk annesi olan yazar, hâlen Bursa’da yaşamaktadır. Türkçe öğretmeni, yaratıcı drama lideri, P4C çocuklarla felsefe eğiticisi, hikâye ve masal anlatıcısı, çocuk kitapları editörü, yazar ve geri dönüşüm gönüllüsüdür.

Yazarın 2019-2021 yılları arasında yayımlanmış, Az Bilinen Çok Sevilen Hayal, Geri Dönüşüm Ülkesi, 18 Yazar 18 Pencere, Anne Masalları adlarında resimli çocuk kitapları bulunmaktadır.

Geri Dönüşüm Ülkesi adlı resimli çocuk kitabı Uluslararası Gençlik Kütüphanesi’nin (International Youth Library) 2021, The White Ravens Kataloğu’nda yayımlanmıştır. Doğadaki İzlerimiz adlı kitabı 2021, 19. Tudem Edebiyat Ödülleri Resimli Kitap Yarışması’nda ikincilik ödülü kazanmıştır.

EREN CANER POLAT HAKKINDA

1989 yılında İstanbul’da doğan illüstratör, hâlen İstanbul’da yaşamaktadır. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun olmuştur. Bir yandan çeşitli ajanslar, yayınevleri ve dergiler için illüstrasyonlar yaparken bir yandan da kendi projelerini geliştirmeye devam etmektedir.

edebiyathaber.net (31 Mayıs 2022)

Yorum yapın