“Çıplak Deniz Çıplak Ada” ücretsiz olarak görme engellilerle buluşuyor

Mayıs 17, 2013

“Çıplak Deniz Çıplak Ada” ücretsiz olarak görme engellilerle buluşuyor

Yapı Kredi Yayınları ve Turkcell, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında edebiyat ile teknolojiyi görme engelliler için bir araya getirerek, Yaşar Kemal’in Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan son kitabı “Çıplak Deniz Çıplak Ada”yı, “Turkcell Hayal Ortağım Servisi” üzerinden ücretsiz olarak görme engellilerle buluşturdu.

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Genel Müdürü Tülay Güngen, tiyatro ve sinema sanatçısı Yetkin Dikinciler’in katılımıyla düzenlenen basın toplantısında hizmete ilişkin detaylar paylaşıldı.

Toplantıda projeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Öztürkler, “Amacımız, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını keyiflendirmek, kolaylaştırmak, onları hayatın içine katmak” dedi.

Koray Öztürkler, engellerin önce zihinlerde olduğuna inandıklarını belirterek şunları söyledi:

“Teknolojiyi insanın hizmetine sunarak ülkemizin ve insanlarımızın ekonomik ve sosyal gelişimi için fırsat eşitliği getireceğini biliyoruz. Bu vizyon doğrultusunda, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, onları hayatın içine katmak için ‘Engel Tanımayanlar’ çatısı altında birçok farklı alanda çözümler sunuyoruz.

Büyük usta Yaşar Kemal’in bu güzel eserini Yetkin Dikinciler’in büyüleyici sesinden dinlemek görme engelli vatandaşlarımıza keyifli bir deneyim sunacak.”

Tülay Güngen de, en önemli amaçlarının kitabı okuyucusuyla buluşturmak olduğuna işaret ederek, “Bu amaç doğrultusunda Yapı Kredi Yayınları olarak, Turkcell ile birlikte tüm bireylerin eşit fırsatlara sahip olduğu daha çağdaş ve engelsiz bir topluma ulaşmak için önemli bir iş birliğine imza attık. Bu işbirliği kapsamında Türkiye’nin en önemli romancılarından olan Yaşar Kemal’in armağanına aracılık etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kitabı seslendiren tiyatro ve sinema sanatçısı Yetkin Dikinciler ise, Yaşar Kemal gibi büyük bir ustanın eserini gururla seslendirdiğini belirterek, görme engelli kitapseverlerin güncel kitaplara erişimi açısından bu gibi çalışmaların çok önemli olduğunu ve kendisinin de bu çalışmaya destek vermekten büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

“Sesli Kitap Projesi”

Edebiyat ile teknolojiyi görme engelliler için buluşturan sesli kitap projesi, Young Guru Academy (YGA) ve Turkcell işbirliğiyle yürütülen Turkcell Hayal Ortağım Servisi üzerinden, Turkcell abonesi görme engelli kitapseverlere sunulacak. Aboneler, 8020’yi arayarak Yaşar Kemal’in kaleme aldığı eseri Yetkin Dikinciler’in yorumuyla ücretsiz olarak dinleme şansı bulacak.

Toplantıda Yapı Kredi Yayınları ile Turkcell arasında uzun soluklu bir işbirliğine de başlandığı duyurulurken, bu kapsamda Yapı Kredi Yayınları, yıl boyunca yayınlayacağı güncel ve modern edebiyat eserlerini Young Guru Academy ve Turkcell stratejik ortaklığı ile hayata geçen Turkcell Hayal Ortağım Servisi’ne dahil edecek.

AA (17 Mayıs 2013)

Yorum yapın