“Ben büyük bir hediye istiyorum!” | Zeynel Özbalçık

Aralık 23, 2022

“Ben büyük bir hediye istiyorum!” | Zeynel Özbalçık

Büyük küçük hepimizin gönlünde yatan bir isteği dile getiriyor Ronald. Savaşlar, mültecilik, iklim krizi ve salgın hastalıklar ile kuşatıldığımız bu günlerde insanlığa verilecek en büyük hediye, yaşanabilir bir dünya olacaktır sanırım.

Peter H. Reynolds’ın doyumsuz bir tat bırakan ve alışkanlık yapan resimli kitaplarından bir tanesi olan “Dünyanın En Küçük Hediyesi,” çizimleri, renkleri ve yalın anlatımı ile hemen göze çarpıyor. Yazarın kendi çizimlerini yapması kitabın görsel ve metin bütünlüğünü sağlıyor.

Çocuklara hediye vermenin onları ne kadar mutlu ettiğini biliyoruz. Günümüzde çılgınlığa varan yeni yıl, doğum günü ve özel gün kutlamaları yapılıyor, ancak alanın mı yoksa verenin mi mutlu olduğunu bilmediğimiz bir hediye karmaşası yaşıyoruz. Bir eğitimci olarak bu konuda çocuklardan daha çok ebeveynlere görev düştüğüne inanıyorum.

Kahramanımız yılbaşı günü ailesinden büyük bir hediye bekliyor. Sabah uyanınca gördüğü hediye karşısında hayal kırıklığı yaşıyor. Ronald istediği hediyeyi bulmak için sokağa fırlıyor ve ona gerçek mutluluğun nerede olduğunu fark ettirecek olan bir yolculuğa çıkıyor.

Kitap okuyuculara, sevdiklerimizle birlikte olmanın değerini ve önemini hissettiriyor. Asıl mutluluğun hediye almaktan çok aile olmak duygusunun farkına varabilmek isteyen öğretmenler ve ebeveynler kitabı çocuklarıyla birlikte okuyabilirler. Ayrıca matematik öğretiminde kullandığımız büyük küçük kavramlarını ve uzamsal ilişkileri, nitelikli bir edebiyat ile birleştirmesi bakımından fark yaratıyor.

Her şeye rağmen mutluluğu ailede arayanların okuyacağı sıcak, duygulu ve merak uyandıran bir kitap.

Kitap Adı: Dünyanın En Küçük Hediyesi
Yazan ve Resimleyen: Peter H. Reynolds
Çevirmen: Oya Alpar
Yayınevi: Altın Kitaplar
Sayfa Sayısı: 42

edebiyathaber.net (23 Aralık 2022)

Yorum yapın