Arkadaş Z. Özger Şiir Ödülü 2023 başvuruları açıldı

Aralık 15, 2022

Arkadaş Z. Özger Şiir Ödülü 2023 başvuruları açıldı

Bu yıl 28. kez düzenlenecek Arkadaş Z. Özger Şiir Ödülü başvuruları açıldı. Yarışmanın jürisi Orhan Alkaya, Gökhan Arslan, Suat Çelebi, Öztekin Düzgün, Zeynep Köylü ve Hakan R. Temiz’den oluşuyor. Bugüne kadar şiir kitabı yayımlanmamış şairlerin aday olabilecekleri Ödül için son başvuru tarihi 15 Mart 2023. Ödül Özger’in ölümünün 50. yıldönümünde, 06 Mayıs 2023 tarihinde verilecek

Başvuru koşulları:

Ödüle, bugüne kadar şiir kitabı yayımlanmamış kişiler aday olabilecektir. Adayların; kitap bütünlüğü taşıyan, basıma hazır şiirlerinden oluşturacakları, adres, telefon, email ve özgeçmişlerini de içeren dosyayı; Pdf formatında olmak kaydıyla [email protected] adresine maille, ya da altı adet çoğaltılmış olarak Mayıs Yayınları’nın  Sakarya Cad. Özkanlar 35 Apt. A Blok, No: 36 / 20, Manavkuyu, Bayraklı – İzmir adresindeki Ödül sekreterliğine, kargo ya da taahhütlü posta ile göndermeleri veya elden teslim etmeleri gerekiyor.

Mayıs Yayınları yetkilileri, Ödül alacak dosyayı 2023 yılı içinde, telif karşılığını ödeyerek kitap halinde yayımlayacaklarını açıklayacaklar.

Dosyaların kitap bütünlüğü taşıyan, basıma hazır nitelikteki şiirlerden oluşması gerekir. Seçici kurul; birincilik, ikincilik, üçüncülük gibi değerlendirmeler yapmayacak; tek bir Ödül verecektir. (Ödül birden fazla dosya arasında paylaştırılabilir. Jüri Özel Ödülü verilebilir.)

Seçici kurulca Ödüle değer görülen yapıtın yazarı, Arkadaş Z. Özger Şiir Ödülü 2023 Diploması ve Plaketi ile onurlandırılacak; ayrıca dosya kapsamındaki şiirler, Mayıs Yayınları Şiir Dizisi’nden, yıl içinde ve telif karşılığı ödenerek kitap halinde yayımlanacaktır.

edebiyathaber.net (15 Aralık 2022)

Yorum yapın