“Ara Güler, Merhaba İzmir” sergisi rezervasyonla ziyarete açılıyor

Haziran 29, 2020

“Ara Güler, Merhaba İzmir” sergisi rezervasyonla ziyarete açılıyor

Arkas Sanat Merkezi, Covid-19 pandemi sürecinde geçici bir süreliğine ziyarete kapattığı “Ara Güler, Merhaba İzmir!” sergisinin kapılarını tüm hijyen ve sosyal mesafe önlemlerini alarak 01 Temmuz’dan itibaren tekrar açıyor. Arkas Deniz Tarihi Merkezi de 02 Temmuz’dan itibaren ziyaret edilebilecek. Binalara sınırlı sayıda ziyaretçi alınacak olması nedeni ile ziyaret öncesi rezervasyon yapılması gerekiyor.

Arkas Sanat Merkezi’nde, Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi (AGAVAM) tarafından Ara Güler Müzesi iş birliğinde düzenlenen, “Ara Güler, Merhaba İzmir!” sergisi, Covid-19 pandemisi sebebiyle bir süreliğini ziyarete kapatılmıştı. Bu süreçte sergiyi gezmek isteyenleri arkassanatmerkezi.com web sitesinde yer alan 3D tura yönlendiren merkez, 01 Temmuz itibariyle sergiyi canlı gezmek isteyen sanatseverlere tüm önlemlerini alarak kapılarını yeniden açıyor. Ara Güler sergisi yeniden “Merhaba İzmir” diyor.

Ziyaretçilerin en güvenli şekilde sergiyi gezmeleri için gerekli önlemleri alan Arkas Sanat Merkezi, ziyaret öncesi (0232) 464 66 00 numaralı telefondan mutlaka rezervasyon yaptırılması gerektiğini belirtiyor. Binaya maskesiz ve eldivensiz girilemeyeceğini, ateş ölçülmü yapıldıktan sonra güvenlik kontrolüyle birlikte ellerin dezenfekte edilmesi gerektiğini önemle vurguluyor.

Arkas Sanat Merkezi, tüm sanatseverleri güvenli bir şekilde ağırlayabilmek için toplam ziyaret süresini de 30 dakika tutacak, ziyaret öncesi telefonlarına Arkas Sanat Merkezi uygulamasını indiren ziyaretçiler sergiyi sesli rehber ile gezebilecekler ve her ziyaretçiden sonra sergi alanları dezenfekte edilecek.

İzmir Fotoğrafları İlk Kez Gün Yüzüne Çıkıyor…Kendine Has Deyişiyle “Merhaba İzmir”…

Ara Güler’in daha önce sergilenmemiş İzmir ve civarına ait fotoğraflarının yer aldığı sergi, sanatçının ikonik İstanbul fotoğrafları, Türkiye ve dünyada kültür sanat alanında önemli isimlerin portreleri ile 700’den fazla eseri görme fırsatı sunuyor. Ayrıca kişisel arşivinden kameraları ve eşyaları da sergilenen eserler arasında.

Ara Güler’in gözünden 1950/60/70/80’li yıllara ait bugüne kadar sergilenmemiş İzmir fotoğrafları ile Efes başta olmak üzere İzmir Agora’sı, Bergama, Allianoi gibi antik kentlerin yıllar içerisindeki değişimini gösteren orijinal siyah beyaz karanlık oda fotoğraflar da ilk kez gün yüzüne çıkıyor.

“Sevgisiz insan, insansız da fotoğraf olmaz” diyerek, insanı hep fotoğraflarının odağına oturtmuş Ara Güler’in kadrajından Nazım Hikmet, Yaşar Kemal, Oğuz Atay gibi Türk Edebiyatı’nın önde gelen isimlerine ait 100 adet portre yer alıyor. Bunların yanı sıra, Yeryüzünde Yedi İz serisinden Bertrand Russel, Tennessee Williams, louis Aragon, William Saroyan, Marc Chagall, Salvador Dali ve Pablo Picasso’nun Ara Güler tarafından çekilmiş portreleri de sergileniyor.

Sergi kapsamında yer alan Ara Güler’in kariyeri boyunca kullandığı kameraları, basın kartları, kaşe ve ıstampaları, kontakt baskıları, kendi hazırladıgı kitap maketleri; Güler’in çalısma metodlarını ve fotoğrafçı yönünü ortaya koyarak hayatının çesitli dönemlerini takip etme şansı sunuyor.

Ara Güler’in 1975 yılında Yavuz zırhlısının sökülmesini konu alan ‘Kahraman’ın Sonu’ isimli 17 dakikalık belgeseli ve belgeseli çektiği kamerası da sergide görülüyor.

Arkas Deniz Tarihi Merkezi de Yeniden Açılıyor

Geçmişi 1800’lere kadar uzanan tarihi binasında M.Ö. 3 bin yılından günümüze uzanan denizcilik tarihine ışık tutan Arkas Deniz Tarihi Merkezi de sağlık ve hijyen koşullarıyla ilgili tüm önlemlerini alarak kapılarını yeniden açıyor.  02 Temmuz’dan itibaren; Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri saat 11:-17:00 arası ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. 

ARKAS SANAT MERKEZİ

1380 Sok. No:1 Alsancak, İzmir

www.arkassanatmerkezi.com

Giriş Ücretsizdir/Rezervasyon Gerekmektedir Tel: 0 232 464 66 00

Ziyaret Saatleri: Pazartesi hariç Salı-Pazar 11:00-17:00

ARKAS DENİZ TARİHİ MERKEZİ

80. Sk. No:28, 35040 Bornova/İzmir

Giriş Ücretsizdir / Rezervasyon Gerekmektedir.

Tel: 0 232 342 10 11

Ziyaret Saatleri: Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri 11:00-17:00

edebiyathaber.net (29 Haziran 2020)

Yorum yapın