Bir kırgınlığın romanı: “Kırık Hayatlar”

Haziran 29, 2020

Bir kırgınlığın romanı: “Kırık Hayatlar”

Mai ve Siyah ve Aşk-ı Memnu‘yla birlikte Halid Ziya Uşaklıgil’in üç büyük romanından biri kabul edilen Kırık Hayatlar, Miras dizisi kapsamında Can Yayınları’ndan yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Kırık Hayatlar Günümüz Türkçesiyle

Halid Ziya’nın ustalık döneminin üç büyük romanından biri olmasının yanında sansürle, baskılarla dolu yayımlanma macerasıyla da edebiyatımızdaki en özel eserlerden biri olan Kırık Hayatlar’ı, yazarının onayladığı son baskısını özenle, dikkatle günümüz Türkçesine uyarlayarak yayına hazırladık. Bu kült roman, tekrar tekrar okunup anlaşılmayı bekliyor.

Halid Ziya’ya kadar, romancı muhayyilesiyle doğmuş tek muharririmiz yoktur. Hepsi roman veya hikâye yazmaya hevesli insanlardır.

Ahmet Hamdi Tanpınar

Bir yazar kendi eserleri hakkında doğru bir fikir ileri süremez. Bununla beraber cesaret ederek diyeceğim ki Kırık Hayatlargerek dil gerek yapı bakımından kendisinden önce yazılan ve nasılsa edebiyat tarihinde özel bir mevkiye layık görülen Mai ve Siyahile Aşk-ı Memnuromanlarından çok üstündür. Eleştirmenler ne hüküm verirler, bunu bilmiyorum fakat bu iddiayı ileri sürerken hiçbir övünme hevesine kapılmadan söylemek isterim ki bu kitap, yazarının en olgunluk devresinin ürünüdür.

Kırık Hayatlar Açıklamalı Orijinal Metin

Halid Ziya’nın ustalık döneminin üç büyük romanından biri olmasının yanında sansürle, baskılarla dolu yayımlanma macerasıyla da edebiyatımızdaki en özel eserlerden biri olan Kırık Hayatlar’ı, yazarının onayladığı son baskısı üzerinden yayına hazırladık. Bu kült roman, tekrar tekrar okunup anlaşılmayı bekliyor.

edebiyathaber.net (29 Haziran 2020)

Yorum yapın