Ahval Fanzin raflarda

Temmuz 22, 2014

Ahval Fanzin raflarda

Ahval - 3Ahval Fanzin’in  3. sayısı çıktı. Fanzin, Sivas Katliamı’nda hayatını yitiren aydın, sanatçı, yazar ve insanlarımızla beraber Ethem Sarısülük’e ithaf ediliyor.

Ahval’in bu sayısı dopdolu: Öyküden şiire, denemeden makaleye, incelemeden çizime pek çok eser yer alıyor. Ece Yıldırım, Caner Almaz, Eyüp Tekin, Erçim Çalpan, Serap Kiriş, Kerem Yıldızbaş, Okan Yalçın, Can Erdem, Burak Malkoç, Gülşen Hüner, Gülay Çapan ve Önder Çelik öyküleriyle; Kurtuluş Gündoğdu, Cansın Beyazova, İbrahim Yılmaz, Tan Doğan ve Medet Ceran şiirleriyle yerlerini alıyor.

İlyas Ceran, Müzik Üzerine Denemeler adlı araştırma yazısında müziğin tarihinden bahsederken; Ece Çavuşlu, Edebiyat Aynasında Türkiye ve Cumhuriyeti adlı yazısıyla Türkiye Cumhuriyeti’ni dönem eserleri üzerinden anlatıyor. Merve Akıncı, Bir Köy Romanı İncelemesi: Cemo ile Kemal Bilbaşar’ın eserini açıklamaya çalışırken; Barışcan Türker, Yeni Yüzyıl Üzerine Basit Tespitler ortaya koymaya devam ediyor. Caner Almaz, ülkemizin kayıplarını, “ölü canlar”ını anlatıyor İnsanlığım Ağlıyor Yaşadıkça diyerek.

Kapaktaki çizimiyle Ümit Seyhan, arka kapak için çizimiyle de Füroy Saydam fanzine katkıda bulunuyor.

Ahval Fanzin, üçüncü sayısıyla, bu hafta İstanbul; önümüzdeki haftalarda ise Ankara, İzmir, Eskişehir, Bursa, Edirne, Trabzon, Antalya ve Mersin’de okurlarıyla buluşuyor.

Temmuz-Ağustos sayısı olarak çıkan fanzinin 3. sayısı, yeni yazarları ve yeni arayışlarıyla beraber tam 44 sayfa.

edebiyathaber.net (22 Temmuz 2014)

Yorum yapın