Afrika kıtasının öyküsü: “Afrika Tarihi”

Eylül 24, 2020

Afrika kıtasının öyküsü: “Afrika Tarihi”

Kevin Shillington’ın “Afrika Tarihi” adlı kitabı İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

İnkılâp Kitabevi, akademisyen ve tarihçi Kevin Shillington’ın Afrika Tarihi adlı kitabını Türkçeleştirerek okurlarla buluşturuyor. En erken dönemlerden günümüze kadar tüm kıtanın tarihine dair zengin bir kaynak sunan Afrika Tarihi, bu olağanüstü kıtaya ve onun büyüleyici geçmişine ilgi duyan herkes için temel bir metin olma özelliği taşıyor.

Afrika Tarihi’nde akademisyen ve tarihçi Kevin Shillington, Afrika kıtasının en erken zamanlardan başlayarak günümüze kadar uzanan tarihini, insanlar üzerindeki etkilerinin daha kolay anlaşılabilmesi için kıtanın fiziksel yapısı ve iklimi hakkında da bilgi vererek okuyucuya sunuyor. Shilllington, Afrika hakkında yazılmış ilk metinlere de atıfta bulunurken aynı zamanda da son araştırmaları ve olayları da dikkate alarak anlatımını tamamlıyor.

Antik dünyadan başlayarak günümüze kadar gelen anlatımda Afrika’nın tarihiyle birlikte günlük ve sosyal yaşamı, kıta sakinlerinin geçim kaynakları da önemli bir yere sahip. Çiftçiliğin ortaya çıkışı, Eski Mısır, Aksum ve Meroe Krallıkları, Ortaçağ imparatorlukları, Afrika’da İslam’ın yayılması ve etkisi, ticaretin ve dinin rolü, hayvancılık, tarım ve avcılık toplumlarının gelişimi gibi birçok tarihi, sosyal ve dini konu Afrika Tarihi’nde okuyucuya akıcı bir dille aktarılıyor.

Sosyal, dini ve politik yaşamın tarihi ve sıradan insanların üzerindeki etkisine de dikkat çeken Kevin Shillington, Afrika Tarihi’nde eleştirel ve kronolojik bir anlatı sunuyor. Özel olarak çizilmiş 100 haritayı ve yaklaşık 200 resmi de içeren kitaba, metnin belirli bölümlerini tamamlamak için ek tarihsel araştırmalar ve eleştirel tartışmalar sunan, orijinal dilinde bir internet sitesi eşlik ediyor.

Kevin Shillington’ın Afrika Tarihi adlı kitabı, İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflarda, inkilap.com, dr.com.tr ve kitapyurdu.com adreslerinde!

Bilgi için:     instagram.com/inkilapkitabevi

                        facebook.com/inkilapcom

                        twitter.com/inkilapkitabevi

edebiyathaber.net (24 Eylül 2020)

Yorum yapın