“Değişen dünya düzeni” için bir yol haritası

Ocak 25, 2023

“Değişen dünya düzeni” için bir yol haritası

Dr. Fatoş Karahasan’ın “Değişen Dünya Düzeni için Bir Yol Haritası: Yeni Dalgaları Aşmak” adlı kitabı Doğan Solibri Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Akademisyen, gazeteci ve yazar Dr. Fatoş Karahasan, yayımlanır yayımlanmaz iş dünyasında büyük yankı uyandıran ve kısa zamanda ikinci baskısını yapan, pandemi sürecini odağına aldığı Kırılma Noktası kitabından sonra,      Yeni Dalgaları Aşmak kitabında bu kez pandemi sonrası yeni dünya düzenine odaklanıyor. Yeni dünya düzeni ve geleceği öngörmeye yardımcı olacak önemli ipuçları sunuyor.

Pandemiyle birlikte değişen dünya ve yeni bir başlangıç için yol haritaları sunan, yer verdiği trend raporları, küresel analistlerin yorumlarıyla birlikte Türkiye’den şirket tepe yöneticileriyle krizin nasıl yönetildiğine dair söyleşilerde ortak başarı noktalarını sergileyerek, değerli bir arşiv oluşturan Kırılma Noktası’nın devamı niteliğindeki Yeni Dalgaları Aşmak, varoluşsal tehdit atmosferi sonrası çalkantı ve değişim sarsıntısı içindeki dünya ülkelerini ve Türkiye’yi gelecekte nelerin beklediğine dair ufuk açıcı, kapsamlı bir çalışma.

İNKA İnsan Kaynakları’nın desteğiyle yayımlanan kitap, dönemi yorumlayarak yeni dünya düzenine ilişkin bir perspektif sunmaya yardımcı olan uluslararası ve yerel araştırma kuruluşlarının son araştırmalarının sonuçları, trend raporları, küresel analistlerin yorumları yanında Türkiye’den farklı disiplinlerde; ağırlığını akademisyenlerin oluşturduğu, danışman, gazeteci, pazarlama, iletişim ve araştırma şirketleri yöneticileri, sanatçı, 100’ü aşkın fikir önderinin kaleme aldığı gözlem ve yorumlarını, bakış açılarını bir araya getiriyor.

• Yaşanan krizlerden neler öğrenildi? • Küresel dengeler nasıl olacak?  • Dijitalleşme neler getiriyor? • İş dünyasında neler değişiyor? • Pazarlama iletişiminin yeni eko-sistemi nasıl gelişiyor? • Metaverse nasıl gelişiyor? • Şirketler ve markalar yeni dünya düzenine nasıl ayak uydurabilecek? • Türkiye’yi yakın gelecekte neler bekliyor? • Fırsatlar ve tehditler neler? • Yeni krizlere hazır olmak için neler yapmalı?

Bu sorulara cevap arayan Yeni Dalgaları Aşmak, “Değişen Dünya Düzeni” üzerine önemli ipuçları sunarken, dünyayı ve Türkiye’yi gelecekte nelerin beklediği hakkında fikir sahibi olmak isteyenlere ışık tutacak içgörüler içeriyor ve geleceğe hazırlanmak için eşsiz bir kaynak sunuyor.

Dr. Fatoş Karahasan, 14 yıl, uluslararası reklam şirketlerinde tepe yöneticilik yaptıktan sonra, yönetim danışmanı olarak, yerli ve yabancı kuruşların reklam ajans konkurları, ürün lansmanları, ürün stratejileri ve araştırma projelerinde yer almaktadır.

“Reklamcılık ve Siyasi Pazarlama” konularında iki kitabı Fransızcadan dilimize kazandırmıştır. Katkıda bulunduğu “Reklamcılık” ve “Siyasetin Pazarlaması” gibi kitapların yanı sıra, “Vasat Reklamdan Nasıl Kurtulunur?”;“Taşlar Yerinden Oynarken: Dijital Pazarlamanın Kuralları”;  “Akla ve Kalbe Giden İletişim Yolları”;  “Açılın Gençler Geliyor”;“Gençlerde Finansal Okuryazarlık”; “Kadın Kadının Kurdudur mu? Kim Demiş!”; “Kırılma Noktası: Pazarlamanın Yeni Eko-Sistemi”, “Dalgaları Aşmak.  Yeni Dünya Düzeni için Bakış Açıları ve Çözüm Önerileri” başlıklı sekiz kitabın yazarıdır.

Uzun yıllar Milliyet ve Dünya gazetelerinde, Tempo ve Capital dergilerinde yazıları yayınlamıştır.  Düzenli olarak Ekonomim.com, Start Up ve cnnturk.com da köşe yazarı olarak, gündemi izleyen makaleler yazar. Fatoş Karahasan, pazarlama, iletişim ve yönetim konularında konuşmalar yapmakta ve eğitimler düzenlemektedir. Ayrıca, önemli konferanslarda, Moderatörlük ve Konferans Başkanlığı görevini üstlenmektedir. INSEAD’ın “Blue Ocean Strategy Practioner” sertifikası sahibi olan Karahasan, İnovasyona yönelik Mavi Okyanus Stratejisi konusunda da eğitim ve danışmanlık hizmeti vermektedir. İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve Almanca bilir. Reklam Özdenetim Kurulu (RÖK) üyesidir.

edebiyathaber.net (25 Ocak 2023)

Yorum yapın