Açık Radyo 20 yaşında

Mart 18, 2016

Açık Radyo 20 yaşında

acık-radyo-logoYayın macerasında 20 yılı geride bırakan Açık Radyo’nun bu yıl onüçüncüsünü düzenlediği Açık Radyo Dinleyici Destek Projesi Özel Yayını, 19-27 Mart 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Tanıtım bülteninden

Kurulduğu günden bu yana hiçbir sermaye ya da çıkar grubuna bağlı olmadan 20 yılını dolduran Açık Radyo; bu uzun ince yolun yarısından fazlasını dinleyicilerinin doğrudan desteğiyle katetti. 13 yıldır dinleyicisiyle yan yana yürüyen Açık Radyo’nun Dinleyici Destek Projesi Özel Yayını, “13. Radyo Günleri”, bu yıl 19 Mart 2016 Cumartesi sabahı başlıyor.

Şenlik, 9 gün 99 saat sürüyor ve 27 Mart Pazar akşamı sona eriyor.

13. Radyo Günleri’nde programcılar, dinleyiciler ve Açık Radyo’nun sanatçı, müzisyen, edebiyatçı, oyuncu, gazeteci, bilimci dostları bir kez daha bir araya gelerek dünyanın gidişatını konuşuyor, sanat ve bilimlerini konuşturuyor ve yeni destekçilere “safları sıklaştırmaları” için çağrıda bulunuyor olacaklar.

Açık Radyo programcılarının, dinleyicilerinin ve dostlarının buluşacağı 13. Radyo Günleri’ne; her yıl olduğu gibi Türkiye’nin önde gelen bazı sanatçıları, kültür, edebiyat ve bilim dünyasının insanları katılıyor.

Radyo Şenliği’nin konukları arasında Ahmet Ali Arslan, Ata Demirer, Badi Gardi, Barış Demirel, Başak Yavuz, Biz, Burak Güven, Can Güngör, Cemal Ünlü, Ceyl’ân Ertem, Cihan Mürtezaoğlu, Cümbüş Cemaat, Ege Çubukçu, Feryal Öney, Gülay Diri, Güzin Değişmez, Hakan Vreskala, Harun Tekin, Luxus, Marsis, Meluses, Mert Fırat, Muammer Ketencoğlu, Nil İpek, Özdemir Erdoğan, Peyk, Reverie Falls On All, Tomurcuk Vakfı Ritim Grubu, Uğur Yücel ve Umay Umay gibi isimler ve gruplar yer alıyor.

Ayrıca; 27 Mart Dünya Tiyatro Günü için Melih Cevdet Anday’ın “Dikkat Köpek Var” oyununu; Entegre Sanat rejisiyle Meltem Cumbul, Nejat İşler, Güven Kıraç, Zeyno Günenç, Hakan Pişkin, Sercan Gidişoğlu ve Oğuz İşçi seslendiriyor.

Bu yılın ana “muhabbeti” ise şu “kilit” soru etrafında şekilleniyor:

Nasıl oluyor da dünyanın şu en tuhaf ve karmaşık bölgesinde, bu kadim ve acayip şehr-i İstanbul’unda, Açık Radyo gibi bir garip radyo, 20 küsur yıldır kuyruğu dik tutarak kurucu ortağı, gönüllü programcısı, yapımcısı, teknik elemanı ve –tabii en önemlisi!– dinleyicisi ve destekçisiyle onbinlerce insanı hercümerc edip büyük bir coşkuyla bir arada tutabiliyor?

İşbu esrarengiz soruyu doğru cevaplandırana ödül filan vermiyoruz elbette, ama cevabı bilene de cân-ı gönülden, aşk olsun! diyoruz.

19-27 Mart 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek 13. Radyo Günleri’nin an be an takip edilebileceği radyogunleri2016.tumblr.com adresinde ayrıca yayından fotoğraflar, kayıtlar ve bazı sürpriz videolar da paylaşılacak.

Dinleyiciler Nasıl Destek Olabilir?

Her yıl düzenlenen Dinleyici Destek Projesi ile Açık Radyo dinleyicisi radyosuna sahip çıkıyor. Dinleyiciler seçtikleri programın istedikleri bir saatine destek verebiliyorlar. Yani dinleyiciler bedava dinleyebilecekleri bir yayının sürdürülebilmesi için para vererek destek oluyorlar. Bunu bir telefonla (0 212 343 41 41) ya da bir “tık”la (www.acikradyo.com.tr) yapmak mümkün. Bunun karşılığında ise radyo, destekçisinin adını programın başında ve sonunda anarak teşekkür ediyor.

edebiyathaber.net (18 Mart 2016)

Yorum yapın