8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “25 Kadın 25 Öykü” kitabı okurlarıyla buluşuyor

Mart 8, 2025

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “25 Kadın 25 Öykü” kitabı okurlarıyla buluşuyor

Kadınların yaşam deneyimlerinden ilhamla kaleme alınan “25 Kadın 25 Öykü” kitabı, güçlü kadın hikâyeleriyle okuyucularıyla buluşuyor.

Kadın Öyküleri Platformu tarafından hayata geçirilen bu özel eser 25 kadının kaleminden çıkan 25 farklı öyküyle kadınların hayatın içindeki yerini, mücadelesini ve duygularını edebi bir dille anlatıyor. Her biri kendi alanında önemli işlere imza atmış 25 kadın bu kitapta bir araya gelerek kadınların sesini daha geniş kitlelere duyurmayı amaçlıyor. 

2020 senesinde Funda Ergenekon tarafından temelleri atılan projenin ilk kitabı 8 Mart 2021’de tüm kadınlara hediye olarak “21 Kadın 21 Öykü” ile kadınlardan kadınları dinleme fırsatı sundu. Proje her sene bir artarak yoluna devam ederken 2022 senesinde “22 Kadın 22 Öykü” kitabıyla öykülerinde erkeklere yer verdi. 2023 senesinde “23 Kadın 23 Öykü” kitabıyla çocuklara ve 2024 senesinde “24 Kadın 24 Öykü” kitabıyla da doğayı öykülerinde anlattılar. Şimdi de “25 Kadın 25 Öykü – Vazgeçişler” temasıyla kadınların yaşadığı deneyimleri, umutlarını, güçlü ve kırılgan yanlarını edebi bir bakış açısıyla ele alarak okuyucuya derin ve anlamlı bir okuma deneyimi sunmayı hedefliyorlar.

Kadın Öyküleri Platformu, kadınların edebiyat aracılığıyla kendilerini ifade etmelerini sağlamak görünürlüklerini artırmak ve dayanışma ruhunu güçlendirmek amacıyla yola çıkmıştır. Bugün bu yolculuğun en anlamlı duraklarından birine ulaşıyorlar. 

“25 Kadın 25 Öykü” kitabı kadınların geçmişten bugüne süregelen var olma mücadelesini, hayallerini ve yaşanmışlıklarını kayıt altına alan kolektif bir çalışmadır. Kadın Öyküleri Platformu bu kitabın ilham verecek yeni hikâyelere kapı aralamasını diliyor ve tüm edebiyatseverleri bu güçlü anlatılara ortak olmaya davet ediyor. Katılım ücretsizdir. Kadınların sesini ve hikâyelerini duyurmaya katkı sunan tüm destekçilerimize teşekkür ederiz. 

8 Mart 2025 – Cumartesi & 14:00-16:30 

Üsküdar Hacı Sabancı Anadolu Lisesi 

Konferans Salonu Yazarlarımız: Aybüke Çolakoğlu, Aysu Sevtekin, Aysun Eliş, Berivan Yurtsever, Burçin Kaya, Dilek İşcen Akışık, Dursaliye Şahan, E. Didem Bayram, Funda Ergenekon, Gülnar Kandeyer, Hatice Demir Kaya, İlknur Aydın, İlknur Özcan Çakıner, Mehtap Arzu Can, Nilar Acaroğlu Gök, Nurhan Yalın, Özlem Barlok, Pelin Gezeryel, Seda Artuç Bekteş, Sema Güler, Serap Gürses, Şebnem Özbay, Tuğba İnceoğlu, Türkan Dalgıç, Yeşim Sultan Gören 

Destek veren konuşmacılarımız: Sinem Nazlı Demir (Gazeteci, Yazar, Farkına Var Derneği Kurucusu) Cemile Türkmen (Sarı Bezli Kadınlar Platformu Kurucusu) Ayşe Şimşekçi Başer (Bikutumutluluk.com Kurucusu)

edebiyathaber.net (8 Mart 2025)

Yorum yapın