Tayfun Atay ile antropoloji bağlamında tematik tartışmalar semineri başlıyor 

Ocak 16, 2024

Tayfun Atay ile antropoloji bağlamında tematik tartışmalar semineri başlıyor 

Tayfun Atay ile ANTROPOLOJİ – Tematik Tartışmalar “Dünyayı Farklı Olanın Gözleriyle Görebilmek” seminer dizisi, 10 Şubat-16 Mart 2023 Cumartesi günleri, Ders101 Eğitim Platformu ve Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi işbirliğiyle düzenleniyor.

Serinin yeni programı; insan yaşamına biçim, anlam ve yön veren aile, evlilik, akrabalık, cinsiyet, cinsellik, etniklik, ırk, milliyetçilik, siyaset, inanç, teknoloji, medya, küreselleşme gibi kurum ve olguları farklı toplum ve kültürlerdeki dışavurumları doğrultusunda karşılaştırmalı olarak tartışmaya açacak. 

Farklı insan topluluklarının bize ilk bakışta ters gelen düşünce ve davranış kalıplarını, onların kültür yapısı ve doğal çevreye uyarlanma stratejilerini dikkate alarak değerlendirmek, seminerin hareket noktası. Bununla bağlantılı olarak, kendi hayatımızda kökenleri, işlevleri ve gereklilikleri üzerine fazla kafa yormadan kabullendiğimiz kültürel tutum, davranış ve ilişkilere yönelik de eleştirel düşünme alışkanlığının geliştirilmesine çalışılacak.

İnsan toplulukları ve kültürler üzerine karşılaştırmalarda farkları ve benzerlikleri aramak ve bunların nedenlerini açıklamak, ancak önyargıları, koşullanmaları, duygusallıkları ve tabuları bir yana bırakıp, ‘kendimiz’ ve ‘başkaları’ hakkında sorular sormaktan ve tartışarak yanıtlar bulmaktan geçer. Bu nedenle aşağıda sıralanan konu başlıkları üzerine sorular geliştirerek etkin bir tartışma ortamı yaratmak, temel beklenti.

Etkinliğin her dersi haftada bir gün, yaklaşık 45 dakikalık iki oturum. İki oturum arası 10 dakikalık ara verilecek. İkinci oturum sonunda soru cevap bölümü olacak.

Program

1. Hafta: 10 Şubat
Irk ve Etniklik

2. Hafta: 17 Şubat
Din

3. Hafta: 24 Şubat
Aile – Evlilik – Akrabalık

4. Hafta: 02 Mart
Siyaset

5. Hafta: 09 Mart
Cinsiyet ve Cinsellik

6. Hafta: 16 Mart
Medya – Popüler Kültür

Tarih:  10, 17, 24 Şubat – 2, 9, 16 Mart 2024
Süre: 6 Hafta, 12 saat / Haftada bir gün / Cumartesi günleri / Saat: 11:00 – 13:00
Ücret: 6 haftalık tüm program: 2.900TL /  Tek ders giriş: 550TL
Adres: Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi Adres: Kale, Gözcü Sk. No:10,  Altındağ/Ankara

Etkinlik sadece yüz yüze.

Ön başvuru ve kayıt için>>>

Bilgi: (532) 374 18 46

edebiyathaber.net (16 Ocak 2024)

 

Yorum yapın