Aydın Büke ile Müzikli Söyleşiler: Chopin – Tuşlara Adanmış Bir Yaşam

Mart 20, 2013

Aydın Büke ile Müzikli Söyleşiler: Chopin – Tuşlara Adanmış Bir Yaşam

Can Yayınları ve Borusan Müzik Evi’nin,  “Aydın Büke ile Müzikli Söyleşiler” adı altında başlattığı etkinlik dizisi bu kez “Chopin – Tuşlara Adanmış Bir Yaşam” ile devam ediyor.

Kaleme aldığı biyografilerle müzik tarihinde iz bırakan bestecilerin yaşamlarını ve dönemlerini okura tanıtmayı amaçlayan Aydın Büke,  27 Mart 2013 Çarşamba akşamı saat 20.00’de Borusan Müzik Evi’nde tüm zamanların en büyük piyanistlerinden biri kabul edilen Fryderyk Chopin’in yaşamöyküsünden ilginç kesitler aktaracak. Söyleşi boyunca, Chopin yorumlarıyla ustalaşmış piyanist Özgür Tuncer bestecinin yapıtlarından örnekler sunacak.

Vatan hasreti, bir türlü iyileşemeyen bir hastalık ve kusursuz piyano çalış… Chopin adının günümüzde pek çoğumuz için çağrıştırdıklarını bu sözcüklerle özetleyebiliriz. Ama onun yaşamı aslında 19. yüzyılın ilk yarısının müzikal güncesi gibidir. Tutkuyla bağlı olduğu ülkesinden ayrılışı, Paris’in müzik yaşamının ayrılmaz bir parçası oluşu, dönemin en renkli kişilerinden yazar George Sand’la ilişkisi bu kısacık yaşamın en önemli olaylarıdır. Ama her yaşamöyküsünde olduğu gibi, Chopin’inkinde de genellikle göz ardı edilen küçük detaylar önemlidir!

edebiyathaber.net (20 Mart 2013)

Yorum yapın