40. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı açılıyor

Ekim 27, 2023

40. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı açılıyor

Türkiye Yayıncılar Birliği ve TÜYAP Fuarcılık işbirliğiyle bu sene “Yaşasın Cumhuriyet” temasıyla düzenlenen İstanbul Kitap Fuarı, kırkıncı kez 28 Ekim 2023 Cumartesi günü kapılarını TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açıyor.

Bu sene Cumhuriyetimizin yüzüncü yıl coşkusunun kutlanacağı fuarın açılışı, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk’ün de Yönetim Kurulu Üyesi olduğu Uluslararası Yayıncılar Birliği’nin (IPA) Başkanı Brezilyalı yayıncı Karine Pansa tarafından yapılacaktır. Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından, 28 Ekim 2023 Cumartesi günü IPA Başkanı Karine Pansa’nın ve Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk’ün konuşmacı olacakları “Yayıncılıkta Küresel Gelişmeler” söyleşisi düzenlenecektir. Fuarın ikinci günü olan 29 Ekim 2023 Pazar günü ise, Türkiye Yayıncılar Birliği ve Frankfurt Kitap Fuarı’nın ortak düzenleyecekleri etkinlikte, Alman Yayıncılar ve Kitapçılar Birliği Avrupa ve Uluslararası İlişkiler Direktörü ve Uluslararası Yayıncılar Birliği Telif Hakları Komitesi Başkanı Dr. Jessica Sänger ve Kenan Kocatürk, “Sabit Kitap Fiyatı – Alman Sistemi ve Türkiye’deki Gelişmeler” konusunda bilgi ve görüş paylaşımında bulunacaklardır.

Fuar teması kapsamında ise Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından, 30 Ekim 2023 Pazartesi günü Fahri Aral, Müge Sökmen, Metin Celal ve Nedret İşli’nin konuşmacı olacakları “Yayıncılığımızın 100 Yılı” ve 4 Kasım 2023 Cumartesi günü Prof. Dr. Necdet Neydim, Mine Soysal ve Doğan Gündüz’ün konuşmacı olacakları “Cumhuriyet’in 100. Yılında Çocuk ve Gençlik Edebiyatımız” başlıklı söyleşiler gerçekleştirilecektir.
 
İstanbul Kitap Fuarı’nda düzenlenecek tüm etkinlikler için: https://istanbulkitapfuari.com

edebiyathaber.net (27 Ekim 2023)

Yorum yapın